Kijken

Log in om tickets te bestellen of om tijdens het festival een online programma te kijken.

Inloggen

Programma

Geen roze wolk, maar een zwangerschapspsychose voor Carice van Houten in deze verfilming van de gelijknamige bestseller van Helen van Royen. Ondanks alle ellende mag er ook gelachen worden.

Het jonge koppel Lea en Harry heeft alles wat hun hartje begeert: een goede baan, sociale status, een chic huis en lust in de slaapkamer. Een baby zou het geluk compleet maken, vindt Harry. Lea twijfelt, maar laat zich overtuigen. De bekende roze wolk blijft echter uit. Na een rampzalige bevalling — goed voor tien minuten pure horrorcinema — belandt Lea in een zwangerschapspsychose, compleet met een verborgen boodschap en een moordpoging op de pasgeboren spruit. Het komt tot een gedwongen opname, waar ze met frisse tegenzin groepstherapie ondergaat. Een personage dat aan razendsnelle stemmingswisselingen lijdt is de ideale staalkaart voor Carice van Houtens talent. Schijnbaar moeiteloos combineert ze paranoia, brutale humor, drama én komedie. Hetzelfde kan worden gesteld van Antoinette Beumer, die met De gelukkige huisvrouw haar speelfilmregiedebuut maakte. Haar film Mijn vader is een vliegtuig is de openingsfilm van NFF 2021.

Wil je een kijkje in het hoofd van de maker? Op donderdag 30 september geeft Antoinette Beumer een masterclass, waarbij o.a. actrice Elise Schaap ook aanschuift. Klik hier voor meer informatie en tickets.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01