Ga naar inhoud

Herbeleef NFF 2023

Mis jij het festival nu al? Beleef NFF 2023 nog een keer aan de hand van de mooiste festivalfoto's, korte verslagen per dag en quotes.

Gouden Kalveren

De Gouden Kalveren zijn op de feestelijke slotavond van de 43e editie van het Nederlands Film Festival op vrijdag 29 september uitgereikt aan de winnaars 2023. Eenentwintig makers van films, documentaires, series en digitale cultuurproducties ontvingen de belangrijkste filmprijzen van Nederland tijdens het EY Gouden Kalveren Gala in Stadsschouwburg Utrecht.

Goud Kalf 9

Kijk de uitreiking terug

Digitale Donderdag

Donderdag was de laatste dag dat je je kon verwonderen over de Nederlandse digitale cultuur. Storyspace vulde bibliotheek Neude en de avond stond in het teken van NFFx030.

Blikvangers

Woensdag stond het NFF voor alle filmliefhebbers nog paraat. Zo had je de primeur op de HKU afstudeervertoningen, kon je je onderdompelen in de digitale werken van Storyspace én kon je het programma van NFFx030 bezoeken.

Dinsdag Utrechtdag

Dinsdag was dé dag om je vragen te stellen aan je favoriete Utrechtste makers tijdens Utrechtdag én kon je de Utrechtse organisaties, podia en makers begroeten tijdens NFFx030. De avond werd afgetrapt met de première van slotfilm Zomervacht.

We are using our imagination to change things”
--Fernando Rodil, Instructional Designer & Filmmaker

Duik in de festivalsfeer

Maandag zat de festivalsfeer er weer goed in! De dag was gevuld met inspirerende masterclasses, Q&A's met makers, Talent Awards én de rode loper werd uitgerold voor Crossing. Ook zijn de Gouden Kalf nominaties voor Beste Digitale Cultuurproductie bekendgemaakt!

Door het gesprek met Digna Sinke achteraf werd de film nóg beter en interessanter.”
--Bezoeker van Belle van Zuylen/Madame de Charrière

Een zonnige zondag op NFF

Een zonnige dag festivaldag! Met vele premières, inspirerende Q&A's, uitverkochte zalen en mooie ontmoetingen tussen makers en publiek. Bovendien werden de nominaties voor de Gouden Kalf Competitie bekendgemaakt!

Door het zien van The President's Daughter & the Richest Freeborn Lady ben ik heel geïnspireerd om ook het beste ervan te maken, maakt niet uit hoe oud ik word, maar dat ik elk jaar laat tellen.”
--Bezoeker The President's Daughter & the Richest Freeborn Lady

Talks en premières

Zaterdag 23 september zat boordevol informerende, uitdagende en verrijkende programma's. Zo is er op de NFF Conferentie goed genetwerkt, begon de NFF Studentencompetitie, werd er merchandise gepersonaliseerd en was de avond goed gevuld met de premières van onder meer De Dans van Natasja en Santos.

Het is zo belangrijk om de makers en professionals van Digitale Cultuur te laten ontmoeten en praten, ze hebben veel meer gemeen dan ze zelf weten.”
--Maker over Digitale Cultuur

NFF 2023 is begonnen!

We zijn van start! De eerste HFM-sessies zitten erop, Ithaka Film Academie had haar premières, Storyspace in Bibliotheek Neude is geopend en de première van onze openingsfilm Sweet Dreams was een daverend succes. NFF 2023 is begonnen! Kom jij naar het festival dit weekend?

De openingsfilm mogen bijwonen en de regisseur en cast te zien is toch wel heel erg leuk. Ook het bezoeken van het Louis Hartlooper Complex, dat doen we elk jaar.”
--Bezoeker openingsfilm Sweet Dreams
Dit was mijn leukste en beste q&a ooit!”
--Ole van Hoogdalem, acteur uit Totem

Openingsvideo NFF 2023

Start Holland Film Meeting

Op donderdag 21 september arriveerden de eerste gasten van de de Holland Film Meeting (HFM). De HFM is het internationale programma van het festival gericht op de promotie en ontwikkeling van Nederlandse audiovisuele projecten en professionals met internationale potentie.

Ook staat ons eigen grote 'Wie is het?'­-spel weer op Centraal Station Utrecht! Speel alle acteurs weg totdat je de juiste overhoudt en wint van je tegenstander.

De Nederlandse film verdient veel meer zichtbaarheid en waardering.”
--Sandra den Hamer, Interim Bestuurder Nederlands Filmfonds

De laatste voorbereidingen: NFF begint bijna!

Eerder deze week zijn de laatste voorbereidingen getroffen om deze editie weer onvergetelijk te maken! Zo hebben Digna Sinke en Thekla Reuten hun Gouden Tegel onthuld op de Filmboulevard aan de Vinkenburgstraat, en staat het Gouden Kalf dit jaar weer te stralen bij Stadsschouwburg Utrecht. Ook de opbouw van Storyspace in Bibliotheek Neude is in volle gang! Foto's volgen binnenkort!

NFF Dilemma's

Het is dilemma tijd! Wij zetten jouw favoriete acteurs, schrijvers, regisseurs en kunstenaars voor het blok met wat stevige dilemma's. Klik hier voor alle afleveringen!.

Sosha Duysker wijst naar links

Altijd up-to-date

Schrijf je nu in voor een van onze nieuwsbrieven!