Ga naar inhoud

Podcasts over Nederlandse film

Film gaat verder dan alleen kijken. Op deze pagina vind je allerlei podcasts en luistertips voor de momenten dat je even niet naar een beeldscherm wil of kan kijken. Ideaal tijdens een lange autorit, je dagelijkse ommetje of om even te ontspannen voor het slapen gaan.

08 04 16 AVF WGF Ketelhuis 3155

Het Ketelhuis op NFF

Tijdens NFF 2023 was De Ketelhuis Podcast op het festival aanwezig. Presentatoren Alex de Ronde en Floortje Smit doen tijdens het festival dagelijkse verslag vanaf het Nederlandse filmfront. Zo ben je meteen op de hoogte!

NFF bezoeker in wit gekleed wijst naar links

Nooit meer luistertips missen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele luister- en kijktip.

Verder luisteren

2doc podcast logo

Podcast 2doc.nl

In deze podcast nemen filmkenner Helmut Boeijen en 2doc.nl-redacteur Kitty Munnichs je mee in de bijzondere wereld van de documentaire. Ze spreken elkaar, filmmakers en hoofdpersonen en ze tippen documentaires die je absoluut wilt zien.

De film als een kroket 2

De film als een kroket

Een podcast over bekende én onbekende Nederlandse filmklassiekers waarin Adeline van Lier met co-host & dochter MaxMijs Brouwer de confrontatie aangaat over spraakmakende films uit de vorige eeuw.

Scripts off screen pc

Scripts off screen

Iedere scenarist heeft wel een scenario liggen dat helaas nooit verfilmd is. Scripts Off Screen onttrekt de mooiste van deze verhalen aan de vergetelheid en geeft ze alsnog een podium.