Ga naar inhoud
Film Awards

Kristallen Film voor Gedraag Ow

De documentaire Gedraag Ow onder regie van Ruud Lenssen en Sten Hoeijmakers heeft 10.000 bezoekers getrokken. Daarmee heeft de film over rouwverwerking bij jongeren door het verlies van een vriend door zinloos geweld, de Kristallen Film behaald. De uitreiking vond plaats op het plein in Horst waar twee jaar geleden het geweldsdelict plaatsvond. De vier makers, vier hoofdpersonen en de moeder van het slachtoffer, namen de Kristallen Film in ontvangst. Het is de tweede keer dit jaar dat de Kristallen Award is uitgereikt. De Kristallen Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival, met ondersteuning van het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

Kristallen Film Gedraag Ow ULT7031 CULT Content Creators ©

Over Gedraag Ow

Gedraag Ow duikt diep in het hartverscheurende verhaal van allemansvriend Guus Janssen (21), die tijdens carnaval 2022 in Horst slachtoffer werd van zinloos geweld. In deze documentaire volgen we vier vrienden die ieder een unieke vriendschap hadden met Guus. We zien hoe ze elk op hun eigen manier proberen om te gaan met het verlies. Waar de een zich verdrinkt in alcohol of alles weglacht, voelt de ander zich onveilig of kampt met agressie en schuldgevoelens. Ondanks het trauma wordt hun vriendschap sterker.

Over de productie

De documentaire is gemaakt door een collectief van makers met roots in de regio waar het delict gebeurde. De film is geregisseerd door Ruud Lenssen en Sten Hoeijmakers en geproduceerd door CULT. Content Creators. Gedraag Ow is mede tot stand gekomen door een crowdfundingcampagne op Voordekunst en draait landelijk nog in diverse filmtheaters.
Gedraag ow still

Deze film ook zien?

Wil jij ook naar Gedraag Ow in de bioscoop? Bekijk de bioscoopagenda via onderstaande knop.

Gedraag ow still 2

Over de Film Awards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het NFF, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

ga terug