Ga naar inhoud
Nu kijken

3x meer festivals en filmtips

De aankomende paar weken staan er weer een aantal toffe filmfestivals op de planning; waaronder Kaboom!, Movies That Matter en Go Short. Alle drie met een enorm aanbod aan films en verschillende Nederlandse producties. Wij zetten een aantal hiervan alvast voor je op een rij!

Kaboom!

Een festival voor iedereen, van jong tot oud, die houdt van alles omtrent animatie(film). Van 5 tot en met 14 april, in Utrecht, Amsterdam en online.

Still Wander to wonder

Wander to wonder

Nadat de maker van de tv-show van Mary, Billybud en Fumbleton is overleden, moeten de drie het zelf zien te regelen in de studio. Hoe langer dit duurt, hoe lastiger het wordt.

Still Vos en haas

Vos en haas redden het bos

Leef mee met de belevenissen van goedgehumeurde Vos, vriendelijke Haas en hun vrienden Uil, Ever en Pluim. De liefde voor het filmmaken spat ervan af in de kleianimaties en humoristische vondsten.

Movies That Matter

Bij Movies That Matter in Den Haag vind je van 22 tot en met 30 maart films die ertoe doen. Films die gerelateerd zijn aan mensenrechten en aan het verbreden van de kennis hierover. Ook wordt er een Dutch Movies Matter Award uitgereikt tijdens het festival, waar onder andere de twee onderstaande films voor zijn genomineerd.

Still Eddy oorlog

Eddy's oorlog

Oorlogsfotograaf Eddy van Wessel doet nog altijd een poging om die ene foto te maken die de oorlog in Oekraïne in één oogopslag weergeeft. In deze documentaire zie je hoe Eddy de oorlog van achter zijn lens beleeft en hoe hij omgaat met alles dat hij tegenkomt.

Still Drie eenheid

De Heilige Drie-eenheid

Een eerlijk en liefdevol portret over drie vrienden tijdens de zomer van het laatste jaar op de middelbare school. Volg Alex Sophie, Emma en Robbie op zowel de krachtige als kwetsbare momenten.

Go Short

Voor de beste korte films ben je van 3 tot en met 7 april bij Go Short in Nijmegen aan het goede adres! Zij vertonen tal van verschillende korte films en organiseren diverse educatieve activiteiten en workshops. Ook worden er een aantal Go Short Awards uitgereikt aan de allerbeste inzendingen.

Still City of Poets

City of Poets

Een korte en persoonlijke film over een stad met straten die vernoemd zijn naar dichters. Door het uitbreken van een oorlog vinden er grote veranderingen plaats. De inwoners raken hiervan in de war en verdwalen al snel in de herinneringen van alle vergeten dichters.

Still 315

315

Daniël Jacoby neemt je mee naar gebeurtenissen die samenvielen met zijn geboortedatum en de onverwachte verbanden die hieruit volgen rond verschillende thema's.

ga terug