Ga naar inhoud
In Memoriam

In Memoriam Suzanne van Voorst

Op 14 februari jl. overleed Suzanne van Voorst, filmproducent en -consulent. Zij werd 69 jaar. Namens productiehuizen Ariël Film Produkties en IDTV Docs produceerde zij een keur aan documentaires en speelfilms. Zij was iemand die graag meerdere malen voor en met dezelfde regisseurs werkte. Die stond ze bij met raad en daad en altijd focuste ze zich daarbij op wat de regisseurs voor ogen stond.

Met Peter Delpeut maakte Suzanne van Voorst onder meer The Forbidden Quest (1993) en Felice…Felice... (1998), waarvoor Suzanne van Voorst samen met Pieter van Huystee het Gouden Kalf voor Beste Film ontving. Metaal en melancholie (1993) en Tot ziens (1995) werden geregisseerd door Heddy Honigmann en Suzanne Raes tekende voor de regie van de voor een Gouden Kalf genomineerde lange documentaire The Rainbow Warriors of Waiheke Island (2009) en Hou me vast - De Dijk (2011).

180929083 Premiere Teledoc Campus Schut suzanne van voorst Suzanne van Voorst op het Nederlands Film Festival

In 2015 werd Suzanne van Voorst consulent bij het Nederlands Filmfonds, een functie die ze tot 2021 bekleedde. Over haar analyses van plannen werd gezegd dat ze altijd scherp en vol respect voor de indienende makers waren, of een aanvraag nu kon worden gehonoreerd of niet. In haar commentaar bij tussenversies en eindversies van producties nam zij geen blad voor de mond en wist ze makers te stimuleren stappen verder te maken.

Suzanne van Voorst vervulde tijdens haar werkzame leven diverse bestuurs- en adviesfuncties. Ook nam ze deel aan jury’s; nog in 2023 was ze lid van de jury bij CinemAsia.

Lief en slim zijn eigenschappen waarmee Suzanne van Voorst herinnerd zal worden.

In MemoriamNederlandse filmsNederlandse Documentaires
ga terug