Ga naar inhoud

Goud, Platina, Diamant en Kristal

Het NFF reikt samen met het Nederlands Filmfonds Gouden, Platina, Diamanten en Kristallen Films uit. Films en documentaires kunnen deze status bereiken door een bepaalde hoeveelheid aan bioscoopbezoekers te trekken. De makers van de film worden vaak onverwachts verrast met de award.

Met ingang van 2021 ondersteunt Stichting Abraham Tuschinski Fonds de uitreikingen van de Gouden, Platina en Diamanten Films.

René en Maxim Froger met de Gouden Film Award voor De Grote Sinterklaasfilm

Gouden film

De Gouden Film wordt toegekend aan een Nederlandse film op het moment dat deze 100.000 bioscoopbezoekers heeft getrokken.

Cast & crew van De Tatta's met Platina Film

Platina Film

De Platina Film wordt toegekend aan een Nederlandse film op het moment dat deze 400.000 bioscoopbezoekers heeft getrokken.

Gooische vrouwen diamanten film

Diamanten Film

De Diamanten Film wordt toegekend aan een Nederlandse film op het moment dat deze 1.000.000 bioscoopbezoekers heeft getrokken.

Daan van Citters en Joenoes Polnaya met de Kristallen Film Award voor Kleinkinderen van de Oost

Kristallen Film

De Kristallen Film wordt toegekend aan een Nederlandse documentaire of korte film op het moment dat deze 10.000 bioscoopbezoekers heeft getrokken.

Uitreiking Gouden Film: Bon Bini Holland 3

NFF 20210926 Utrecht Kinepolis The Spectacular 02 Ramon Mangold

Altijd up-to-date

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste uitreikingen van de Film Awards? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrieven!