Ga naar inhoud

Goud, Platina, Diamant en Kristal

Het NFF reikt Gouden, Platina, Diamanten en Kristallen Films uit. Films en documentaires kunnen deze status bereiken door een bepaalde hoeveelheid aan bioscoopbezoekers te trekken (bijvoorbeeld 100.000 voor een Gouden Film). De makers van de film worden vaak onverwachts verrast met de award. De uitreiking van de Film Awards wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en Stichting Abraham Tuschinski Fonds.

Gouden Film Juf Braaksel en de magische ring

Gouden film

De Gouden Film wordt toegekend aan een Nederlandse film op het moment dat deze 100.000 bioscoopbezoekers heeft getrokken.

Platina Film voor Bon Bini Bangkok Nights

Platina Film

De Platina Film wordt toegekend aan een Nederlandse film op het moment dat deze 400.000 bioscoopbezoekers heeft getrokken.

Gooische vrouwen diamanten film

Diamanten Film

De Diamanten Film wordt toegekend aan een Nederlandse film op het moment dat deze 1.000.000 bioscoopbezoekers heeft getrokken.

indie verloren kristallen film award

Kristallen Film

De Kristallen Film wordt toegekend aan een Nederlandse documentaire of korte film op het moment dat deze 10.000 bioscoopbezoekers heeft getrokken.

NFF 20210926 Utrecht Kinepolis The Spectacular 02 Ramon Mangold

Altijd up-to-date

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste uitreikingen van de Film Awards? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrieven!