Ga naar inhoud
Educatie

5 serietips voor leraren en de klas

Het festival laat nog even op zich wachten, maar daarom is dit natuurlijk hét moment om met je leerlingen zelf alvast wat moois van eigen bodem te bekijken! Hieronder zetten we de leukste Nederlandse serietips voor leraren en de klas op een rij.

Still Katwalk

Katwalk

Khadija (Kat) droomt van een carrière als topmodel. Als ze bij een modellenwedstrijd wordt afgewezen wegens het dragen van een hijab, ontketent er een revolutie in haarzelf. Ze laat haar stem horen in de media en wordt als activist nu wél opgepikt. Ondertussen worstelt ze met tegenstrijdige gevoelens. Plotseling krijgt ze toch de kans om haar allergrootste droom uit te laten komen, maar voor een wel hele hoge prijs… Is dat het allemaal waard?

Master Lampje

Lampje

Magische familieserie over de 11-jarige dochter van een vuurtorenwachter die een bijzondere vriendschap sluit met een jongen met een vissenstaart. Een verhaal over moed, vriendschap en over altijd mogen zijn wie je bent in een mysterieuze wereld van piraten, zeemeerminnen en het Zwarte Huis.

Slet van 6 vwo

De Slet van 6 VWO

Alex' leven komt op zijn kop te staan als de populaire Sephine op een dag besluit van een toren te springen. Dit leidt tot grote commotie. Het lijkt een tragisch geval van slutshaming gone wrong, waarbij Sephine het niet meer aankon en een einde aan haar leven heeft gemaakt. Maar is dat wel zo?

Still De regels van Floor

De regels van Floor

In Floors wereld bedenken kinderen, net als volwassenen, hun eigen regels en dat leidt tot verrassende nieuwe inzichten. Deze jeugdserie is gebaseerd op de succesvolle gelijknamige boekenreeks van Marjon Hoffman.

Still Oogappels 4

Oogappels

Over puberstress en ouderleed: vier volkomen verschillende gezinnen worstelen met de opvoeding van hun kinderen.

ga terug