Ga naar inhoud

Hbo en wo

Jaarlijks verwelkomt het NFF studenten van allerlei opleidingen op het festival in Utrecht. Tijdens het festival verdiepen zij zich in urgente thema's en ontdekken ze meer over het vak filmmaken via diverse masterclasses, de NFF Talentdag en andere onderdelen van het NFF Professionals Programma.

Filmcollege 2 The Photograph Joke Schut 2021

Masterclasses

Heb jij altijd al in het hoofd van een maker willen duiken? Tijdens het festival vinden er Masterclasses plaats waarbij de bioscoopstoel verandert in een comfortabele collegebank. Iedere Masterclass begint met een film van de desbetreffende master(s). Daarna duiken we samen met regisseurs, schrijvers, production designers en researchers in hun vakgebied en het maakproces. In 2023 vonden er vier Masterclasses plaats.

20220926 Nederlands Filmfestival SSBU NFF Prof Talk Light Missie van de Nieuwe Maker FOTO Almicheal Fraay 6

NFF Professionals

NFF Professionals is bestemd voor de Nederlandse makers en andere av-professionals. Het programma bestaat uit inspirerende talks en panels van (inter)nationale industrie-experts, de NFF Conferentie en vele netwerkmogelijkheden met vakgenoten. Daarnaast is er aandacht voor projectontwikkeling in de Holland Film Meeting en de NFF Talentdag.

Contact

Vragen? Of een programma op maat? Mail ons via educatie@filmfestival.nl.

NFF Thuis foto Momenttom

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze educatienieuwsbrief voor het hoger onderwijs of onze nieuwsbrief voor Professionals.