Ga naar inhoud
Film Awards

Gouden Film voor Neem me mee

De komedie van regisseur Wil Koopman heeft 100.000 bezoekers naar de bioscopen getrokken. Daarmee heeft de film de Gouden Film-status behaald. In Neem me mee ontdekt een gezelschap senioren niet alleen zichzelf, maar stellen ze zich ook open voor nieuwe ervaringen. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival, met ondersteuning van het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds. Neem me mee is de tweede Nederlandse film in 2024 die de Gouden Film ontvangt.

Gouden Film Neem me Mee foto Friso Spoelstra 20240115

Over Neem me mee

Zes 70-plussers, onbekenden van elkaar, gaan samen op vakantie naar Zuid-Frankrijk. Nog voor hun busje de landsgrens passeert, is er al onenigheid; met elkaar en met de jonge reisleider Thijs die de organisatie zwaar onderschat heeft. Als de reis vordert en het gezelschap elkaar beter leert kennen, ontstaat er toch een onverwachte vriendschap tussen de reisgenoten. Ze genieten, delen geheimen en onzekerheden, mijmeren, steunen elkaar en stappen zelfs buiten hun comfort zone. Je bent ten slotte nooit te oud voor nieuwe ervaringen.

Over de productie

Will Koopman (Gooische Vrouwen, April, May en June) regisseerde de film Neem me mee. Frank Houtappels schreef het scenario gebaseerd op het idee van Anthony van Biervliet. De cast bestaat uit Jeroen Krabbé, Renée Soutendijk, Olga Zuiderhoek, Kees Hulst, Helen Kamperveen, Geert de Jong, Minne Koole, Gene Bervoets en Ella-June Henrard. NL Film en Interstallar Pictures produceerden Neem me mee in co-productie met Dingie en Black Sheep Films. De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Production Incentive, Tax Rebate, Abraham Tuschinski Fonds en Tax Shelter. De komedie Neem me mee, gedistribueerd door Dutch FilmWorks, is te zien in 124 bioscopen.

Neem Me Mee st 1 jpg sd low

Deze film ook zien?

Wil jij ook naar Neem me mee in de bioscoop? Bekijk de bioscoopagenda via onderstaande knop.

Neem Me Mee st 9 jpg sd low

Over de Film Awards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het NFF, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

ga terug