Ga naar inhoud

Educatieprogramma Jaarrond

Los van het festival biedt het Nederlands Film Festival het onderwijs samen met partners een jaarrond programma aan. Naast een ruim aanbod van lesmateriaal, biedt NFF ook programma aan via cultuurbemiddelaars in de regio en werkt mee aan het gratis initiatief Film in de Klas. Op deze pagina vind je alle mogelijkheden.
Jackie Oopjen

Lesmateriaal

Het NFF heeft een uitgebreid aanbod van lesmateriaal voor basis-, voortgezet onderwijs en mbo. De lessen sluiten aan op hedendaagse ontwikkelingen in het onderwijs: thema’s en vakken, de leerprocessen van de leerlingen/studenten en de benodigde vaardigheden.

Film in de Klas

Film in de Klas is een samenwerking tussen Schooltv, het Nederlands Film Festival en NPO Start. Nederlandse films zijn speciaal geselecteerd voor het basis- en voortgezet onderwijs, aansluitend op de belevingswereld van leerlingen. De films en de thema’s die hierin naar voren komen, kunnen worden gebruikt om leerlingen bewust te leren kijken.

Filmcamera beeld voor beeld 1500x1000

Een blik op film

In samenwerking met Kunst Centraal organiseert NFF het filmprogramma Een blik op film. Dit bestaat uit vier recente, korte Nederlandse films én een Lessonup-les met verdiepingsvragen voor achteraf in de klas.

Korte Film Poule

Korte Film Poule

Met de Korte Film Poule stelt Eye Filmmuseum een groot aantal films van Nederlandse makers beschikbaar voor filmtheaters en bioscopen. Als onderdeel hiervan heeft Netwerk Filmeducatie samen met Eye Filmmuseum en filmfestivals Cinekid, IDFA, IFFR en NFF diverse schoolprogramma’s ontwikkeld.

Header nieuwsberichten 1

Educatie Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze educatienieuwsbrief