Ga naar inhoud
Professionals

Meerjarenbeleidsplan 2025-2028

We presenteren het meerjarenbeleidsplan 2025 - 2028 waarin we onze ambities en plannen voor de komende jaren hebben samengebracht. Dit plan is geschreven in een tijd waarin oorlog, polarisatie en onbegrip dagelijkse realiteit zijn. Juist in deze tijd kunnen verhalen ons helpen om over onze eigen grenzen heen te kijken, nieuwe perspectieven te zien, en zo de ander beter te begrijpen. Het Nederlands Film Festival is al vier decennia de spiegel van de hedendaagse samenleving. We brengen verhalen van Nederlandse bodem samen, zijn een ijkpunt van de Nederlandse audiovisuele sector en geven duiding. Ook de komende jaren wil het festival deze functies met verve vormgeven. Welkom bij onze plannen, welkom bij het Nederlands Film Festival.

Het Nederlands Film Festival is het unieke podium waar jaarlijks uitsluitend films, documentaires, series en digitale producties van Nederlandse bodem worden samengebracht. Wij zijn een landelijk festival, geworteld in en creatief verbonden met de stad en de regio Utrecht. Door honderden Nederlandse films met verrassende perspectieven te presenteren bieden wij een spiegel van de Nederlandse samenleving. Hierbij worden de tijdsgeest, maatschappelijke ontwikkelingen, problemen en kansen herkenbaar in beeld gebracht. Daarnaast is het festival een ontmoetingsplek voor makers en publiek. We brengen Nederlandse makers samen om kennis en ideeën uit te wisselen en om te debatteren over actuele ontwikkelingen. Het festival draagt bij aan een gezonde audiovisuele sector.

Missie

Het NFF viert de prestaties, bevraagt de feiten en verbindt de Nederlandse film en zijn makers met publiek en samenleving. Daarmee fungeert het festival als graadmeter en aanjager van de nationale film- en beeldcultuur.

Visie

Wij geloven in de kracht en de reikwijdte van de Nederlandse film- en beeldcultuur. Verhalen verteld in films, series en digitale producties verruimen onze blik en kunnen onderling begrip vergroten. Verhalen kunnen verbinding bieden in een sterk geïndividualiseerde en steeds meer gepolariseerde samenleving. Daarom laat het NFF het beste, meest relevante en vernieuwende werk van eigen bodem zien en beleven, en creëren we een aantrekkelijke omgeving waar mensen met elkaar in gesprek kunnen

Het hele plan lezen?

ga terug