Competities

Op deze pagina lees je over de competities van het Nederlands Film Festival en welke prijzen er worden uitgereikt. Naast de Gouden Kalf Competitie is er bijvoorbeeld het Forum van de Regisseurs, de NFF Debuutcompetitie en de NFF Studentencompetitie.

Inschrijving NFF 2023

De inschrijving voor NFF 2023 is geopend! Schrijf nu jouw Nederlandse speelfilm, documentaire(serie), korte film, dramaserie of digitale cultuur-productie in

Thekla Reuten met Gouden Kalf 2022

Gouden Kalf Competitie

Het Gouden Kalf, de Grote Prijs van de Nederlandse Film, wordt sinds de eerste editie van het Nederlands Film Festival in 1981 jaarlijks uitgereikt aan onder meer de beste Nederlandse filmmakers, scenarioschrijvers, producenten en acteurs.

Bezoekers met VR-brillen in de Symbiosis installatie

Digitale Cultuur

Interactieve en immersieve media zijn steeds prominenter aanwezig en vormen een veelzijdig discipline binnen de Nederlandse beeldcultuur. Met het programma rondom Digitale Cultuur én een eigen award – het Gouden Kalf voor Digitale Cultuur – viert NFF het beste van wat deze tak te bieden heeft.

Winnaars van de Forum van de Regisseurs VEVAM Award

Forum van de Regisseurs

De NFF-competitie voor grensverleggende films beleeft 2022 zijn achtste editie. Met deze competitie biedt het NFF een podium aan filmmakers met een nadrukkelijk stemgeluid en een geheel eigen visie: films die de gebaande paden verlaten en kijken naar nieuwe manieren om verhalen te vertellen.

Winnaars houden cheque vast en maken een selfie tijdens Talent Award Ceremonie

NFF Debuutcompetitie

Ontdek de grote filmmakers van de toekomst! Voor de NFF Debuutcompetitie worden speelfilms, documentaires, korte films en televisiedrama’s geselecteerd waarmee filmmakers hun officiële debuut maken.

20220926 Utrecht NFF22 Talent Award Foto Marcel Krijgsman 004

NFF Studentencompetitie

Het NFF is voor veel eindexamenstudenten van audiovisuele opleidingen de eerste gelegenheid waarop ze hun film aan een groot publiek presenteren. En voor publiek de kans om dé grote filmmakers van de toekomst te ontmoeten!

Actrice Rifka Lodeizen houdt het Gouden Kalf omhoog

Niets missen?

Als eerste op de hoogte zijn over competities, nominaties en winnaars? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrieven.

In samenwerking uitgereikt

In het verleden uitgereikt