Ga naar inhoud
Stills

Die middag

Regie: Nafiss Nia
Een gesloten deur vormt het beginpunt van een lastige poging tot contact tussen de Iraanse vluchtelingen Roya en Nassim. Ze kijken heel verschillend tegen het vluchtelingschap aan. Zijn hun verschillen te overbruggen?

Om te voorkomen dat ze naar Iran wordt teruggestuurd, ontvlucht de uitgeprocedeerde Roya haar asielzoekerscentrum. Haar hoop is om een tijdje bij Nassim te verblijven, een Iraans meisje waarvan het gerucht gaat dat ze afgewezen vluchtelingen bijstaat. Maar in plaats daarvan treft ze Nassims broer, die claimt de sleutel van het appartement kwijt te zijn en daarom de deur voor Roya niet te kunnen openen. Die gesloten deur is het vertrekpunt voor deze origineel vormgegeven ontmoeting tussen twee mensen die uit hetzelfde thuisland zijn gevlucht, maar er tegengestelde levensvisies op nahouden.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Scenario
Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid
Poster Die Middag.jpg
Titel: Die middag
Jaar: 2023
Duur : 1 uur, 16 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2023
Gouden Kalf Competitie Forum van de Regisseurs

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Prijs van het Forum van de Regisseurs (2023)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills