Ga naar inhoud

NFF Studentencompetitie

Ontmoet de makers van morgen! Het NFF is voor veel eindexamenstudenten van audiovisuele opleidingen de eerste gelegenheid waarop ze hun productie aan een groot publiek kunnen presenteren. Jaarlijks vertoont het festival een selectie van de afstudeerproducties van de Nederlandse film- en kunstacademies.

Prijzen NFF Studentencompetitie

Afstudeerders maken met hun producties onder voorbehoud kans op de volgende prijzen

  • De EY Talent Award bestaat uit een geldbedrag van €5.000 voor de volgende filmproductie en een op maat gemaakt coachingstraject.
  • De NAPA Award voor de producent met de meest innovatieve toekomstvisie van het afgelopen jaar (€5.000, beschikbaar gesteld door de Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie).
  • De KNF Award, uitgereikt door de Kring van Nederlandse Filmjournalisten, voor beste eindexamenproductie.
  • Filmfonds Wildcards voor talentvolle regisseurs. Met dit bedrag krijgen de winnaars de kans om een nieuwe documentaire, fictiefilm of animatiefilm te realiseren (€50.000 beschikbaar gesteld door het Nederlands Filmfonds).
  • No Risk Talent Prijs voor het meest uitspringende crewlid die €5.000 ontvangt.
  • NPO Fictie Talent Award, uitgereikt aan de regisseur voor de beste fictie afstudeerfilm. De winnaar ontvangt een bijdrage ter waarde van €5.000 voor het ontwikkelen van een volgend fictieproject via 3LAB samen met BNNVARA.
  • VPRO-documentaireprijs voor de regisseur van de beste afstudeerfilm binnen documentaire. Een selectiecommissie vanuit de VPRO selecteert de genomineerden en winnaar. De winnaar krijgt een geldbedrag van €5.000 om vrij te besteden.

Overzicht winnaars Studentencompetitie

COCON1

Altijd up-to-date

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrieven.