Ga naar inhoud

Abdi vraagt zijn buurman, filmmaker Douwe Dijkstra, om een film te maken over zijn leven als vluchteling. Deze openhartige documentaire laat zien hoe ze met onverwachte technieken vanuit dat grimmige verleden nieuwe stappen in het heden zetten.

Abdi is afkomstig uit Somalië, hij is meubelontwerper en sociaal werker. En hij is vluchteling met een verleden dat getekend is door oorlog en criminaliteit. Hoe kun je een gewelddadig leven leren begrijpen? Samen met filmmaker Douwe Dijkstra wil hij zijn verhaal vertellen om grip te krijgen op zijn leven, toen en nu. In een special effects-studio gaan ze samen op reis en maken ze speelse reconstructies van Abdi’s pijnlijke geschiedenis. Het maakproces is een belangrijk onderdeel van de film.

Credits

Producent
Sound Design
Geluidsnabewerking
Visual Effects
Muziek
Kleurcorrectie
BuurmanAbdi_poster.jpg

Titel: Teledoc Campus - Buurman Abdi
Jaar: 2022
Duur : 29 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, Forum van de Regisseurs
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills