Ga naar inhoud
Stills

Kabul, City in the Wind

Regie: Aboozar Amini
De Afghaanse hoofdstad Kabul, gezien door de ogen van twee kinderen en een buschauffeur. Het dagelijks leven gaat door, terwijl de samenleving wordt verwoest door politieke en religieuze krachten.
In losse stijl volgt deze documentaire afwisselend een buschauffeur en twee broertjes in de grauwe, permanent in een stofwolk gehulde hoofdstad van Afghanistan. Chauffeur Abas stuurt zijn gammele bus door de chaos van door aanslagen getroffen straten, terwijl schuldeisers hem op de hielen zitten. De broertjes zijn, als hun vader naar Iran is gevlucht, plotseling de mannen in huis. Tussen de impressies van het dagelijks leven van de protagonisten door, vertellen zij rechtstreeks in de camera over hun zorgen, dromen en nachtmerries.

Credits

Producent
Sound Design
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Silk Road Film Salon
Coproductiebedrijf
COLOR OF MAY
NHK Enterprises
Distributie
Mokum Filmdistributie
Postproductiebedrijf
FeverFilm
Titel: Kabul, City in the Wind
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 28 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2019
Gouden Kalf Competitie Forum van de Regisseurs PolitiekMaatschappijGeschiedenis

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Documentaire (2019)
Aboozar Amini

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.