Ga naar inhoud
Stills

Berg

Regie: Joke Olthaar
Na een toevallige ontmoeting hoog in de bergen volgen we drie wandelaars in hun persoonlijke zoektocht. Word deelgenoot van hun verhalen en het overweldigende landschap.

Op grote hoogte lopen drie mensen in de sneeuw, boven de wolken die als een witte zee aan hun voeten liggen. Met hun rugzakken op, klaar om verder te trekken, staan het meisje en de twee jongens even stil om het landschap in zich op te nemen. Dat is het moment dat ze zich verbonden voelen: met elkaar en met de bergen. Hun ontmoeting was slechts enkele ogenblikken geleden, nu lopen ze uit beeld om ieder zijn of haar eigen weg te vervolgen. De kijker wordt deelgenoot van de verhalen die zijn verzameld uit de herinneringen van dit wandeltrio, maar je hoort alleen hun stemmen onder deze tijdloze, dromerige stroom aan bergbeelden.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Sound Design
Geluidsnabewerking
Visual Effects
Titel: Berg
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 20 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2021
Forum van de Regisseurs

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills