Ga naar inhoud
12.JPG

Nocturne

Regie: Viktor van der Valk
Midden in een creatieve crisis wordt een jonge filmregisseur verlaten door zijn vriendin. Terwijl hij zoekt naar de essentie van zijn film, komt hij in een aan Godard schatplichtige koortsdroom vooral zichzelf tegen.
Terwijl de opnames bijna van start gaan, zoekt regisseur Alex nog altijd naar de essentie van zijn film. Maar alle inspiratie lijkt hem te hebben verlaten. Evenals zijn vriendin trouwens: zij kon zijn geworstel niet meer aanzien. De tijd tikt weg, producenten zitten hem op de hielen en de grens tussen fictie en realiteit vervaagt met de minuut. Deze speelse tragedie maakt ruim baan voor een hopeloze romanticus en diens poging tot het maken van een film; een theatrale, ambitieuze film noir over liefde, volwassen worden, deadlines en inspiratie.
Titel: Nocturne
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 20 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2019
Gouden Kalf Competitie Forum van de Regisseurs RomantiekDrama

Gouden Kalf nominaties

Beste Camera (2019)
Emo Weemhoff
Beste Acteur (2019)
Vincent van der Valk

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.