Ga naar inhoud
Een eenzame dronepiloot bombardeert vanuit Nevada per ongeluk een school in Afghanistan. Gedreven door schuldgevoel zoekt hij in dit ongewoon vormgegeven psychologisch drama de betekenis van zijn leven.
Vanuit een cabine in de Nevada-woestijn schakelt een dronepiloot doelwitten in Afghanistan uit. Hij is een eenzaam persoon die niet kan liefhebben, omdat liefhebben gelijkstaat aan het loslaten van controle. Wanneer hij per ongeluk schoolkinderen in plaats van terroristen bombardeert, begint in dit ongewoon vormgegeven psychologisch drama een door schuldgevoel gedreven zoektocht. In een mysterieuze, voor meerdere interpretaties vatbare wereld komt de piloot op een plaats waar hij zijn tegenstanders fysiek te lijf gaat en zijn menselijkheid hervindt.

Titel: Full Contact
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 44 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hollands Diep, Gouden Kalveren, Inschrijving GK, Forum van de Regisseurs Competitie
Editie: NFF 2016

DramaMaatschappijPolitiekActie & AvontuurRomantiek

Gouden Kalf winnaar

Beste Camera (2016)
Frank van den Eeden
Beste Montage (2016)
Sander Vos (NCE)

Gouden Kalf nominaties

Beste Scenario (2016)
David Verbeek
Beste Regie (2016)
David Verbeek
Beste Sound Design (2016)
Peter Warnier

Andere prijzen

Prijs van het Forum van de Regisseurs (2016)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.