Ga naar inhoud
Professionals

Yannick Jozefzoon is Shooting Star op de Berlinale 2023

Yannick Jozefzoon is geselecteerd voor European Shooting Stars, dat plaats vindt tijdens de 73e editie van het Internationale Filmfestival van Berlijn. Yannick is een van de tien veelbelovende Europese acteertalenten die zijn gekozen voor deelname aan het prestigieuze talentprogramma dat jaarlijks wordt georganiseerd door European Film Promotion.

De tien Shooting Stars zijn door een internationale vakjury geselecteerd uit 27 genomineerde kandidaten. Middels een exclusief en intensief vierdaags programma (17 – 20 februari), biedt European Shooting Stars de deelnemende talenten een internationaal netwerkplatform aan om journalisten, casting directors, producenten en filmmakers te ontmoeten in Berlijn. De acteurs krijgen hierdoor de kans om het professionele netwerk te creëren dat essentieel is voor de start van een internationale carrière. Het evenement eindigt op 20 februari met een prijsuitreiking in het Berlinale Palast waar elk van de acteurs de European Shooting Star Award ontvangt.

Yannick Jozefzoon

Yannick Jozefzoon begon in 2002 met acteren bij theatergroep DNA en speelde in verscheidene jeugdfilm- en televisieproducties. In 2015 studeerde hij af aan de Toneelacademie Maastricht, gevolgd door rollen in films en tv series, waaronder Boy 7, De held en Hollands Hoop, theaterproducties van Het Nationale Theater, Fabuleus, Theater Oostpool en Likeminds en drie solovoorstellingen in Nederland en België. In 2018 werd hij genomineerd voor een Gouden Kalf voor zijn rol in de film Tom Adelaar van Gonzalo Fernandez. Daarna speelde hij in films als All You Need is Love, In Blue en Captain Nova en series als Baantjer: Het Begin, Maud & Babs, Déjà Vu en Bonnie & Clyde.

In 2022 is Yannick te zien in drie speelfilms: FEMI van Dwight Fagbamila, Piece of My Heart van Dana Nechushtan en Sputum van Dan Geesin. Voor FEMI werd hij voor de tweede keer genomineerd voor een Gouden kalf voor Beste Hoofdrol. Andere rollen dit jaar zijn onder andere in Black Girl Magic (Videoland), de Belgische serie Geldwolven (Streamz) en volgend jaar is hij te zien in de dramaserie De Life (NPO1).

De Shooting Star-jury is zeer enthousiast over Yannick Jozefzoon’s rol in FEMI en beschrijft zijn optreden als: “a display of a raw yet controlled energy combined with a sensitivity in Femi… he brings an intense conviction to the role, perfectly expressing the inner turmoil of the young man."

European Shooting Stars

De overige acteurs die naast Yannick Jozefzoon zijn geselecteerd voor deelname aan European Shooting Stars 2023 zijn: Joely Mbundu (België), Alina Tomnikov (Finland), Leonie Benesch (Duitsland), Thorvaldur Kristjansson (IJsland), Benedetta Porcaroli (Italië), Kristine Kujath Thorp (Noorwegen), Judith State (Roemenië), Gizem Erdogan (Zweden) en Kayije Kagame (Zwitserland).

Eerdere Nederlandse Shooting Stars zijn Hanna van Vliet, Martijn Lakemeier, Bilal Wahib, Jonas Smulders, Hannah Hoekstra, Reinout Scholten van Aschat, Abbey Hoes, Marwan Kenzari, Sylvia Hoeks, Lotte Verbeek, Halina Reijn en Fedja van Huêt.

ga terug