Ga naar inhoud
NFF Extended

Eerste namen NFF Extended 30 november bekend

Het Nederlands Film Festival organiseert voor de volledige Nederlandse audiovisuele sector op woensdag 30 november een gratis NFF Extended bijeenkomst over grensoverschrijdend gedrag. Hier spreken diverse industrie-experts, av-professionals, ervaringsdeskundigen, brancheverenigingen en Stichting Mores over stappen op weg naar een veilige werkomgeving.

Afgelopen september stond tijdens het Professionals Programma van het Nederlands Film Festival het onderwerp al op de agenda. Met NFF Extended: Een veilige av-sector wordt de stap van praten naar handelen gezet. In deze interactieve bijeenkomst ligt de focus op de praktijk. Aan de hand van casussen leer je als medewerker of zzp'er, instelling of beleidsmaker wat je beter wel en niet kunt doen in het geval van grensoverschrijdend gedrag. Het werkproces van Stichting Mores wordt besproken en dat van een vertrouwenspersoon die daarbij handige handvatten geeft.

Over de sprekers

Fatma Genc portret

Fatma Genç

Fatma Genç is acteur, trainer en een van de initiatiefnemers van ‘Kijk Niet Weg’, een manifest tegen misstanden in de mediasector. Ze is oprichter van HeldinFM, een community gericht op het creëren van bewustwording over vrouwelijk leiderschap door middel van projecten, podcasts en workshops. Ook werkte ze als brand director voor WeTransfer en als community manager voor Mind Valley.

Website Mediablok Janke Dekker

Janke Dekker

Janke Dekkeris acteur, zanger, presentator, televisie- en theaterproducent. Naast haar werk in het theater en voor televisie is Janke voorzitter van de stichting Mores.online; het meldpunt voor ongewenst gedrag in de Nederlandse culturele en creatieve sector. Mores.online is geïnitieerd door verschillende organisaties in de Nederlandse culturele en creatieve sector en is voor iedereen die werkzaam is in deze sectoren.

Freek Walther 3

Freek Walther

Freek Walther is vertrouwenspersoon en mede-eigenaar en directielid van het bureau 'De Vertrouwenspersoon'. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring als klachtonderzoeker en is lid van diverse klachtencommissies, waaronder de Landelijke Klachtencommissie Ongewenst Gedrag van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Als (extern) vertrouwenspersoon kan hij bijdragen aan het laagdrempelig bespreekbaar maken van ongewenste omgangsvormen en integriteitsschendingen.

Foto: Daniëlle Verwer

Tati Vereecken Suwarganda 2

Tati Vereecken-Suwarganda

Tati Vereecken-Suwarganda is managing director van productiehuis HALAL. Tati werkte eerder als financieel directeur bij de Stadsschouwburg Amsterdam (nu ITA) en was werkzaam als bestuurslid/toezichthouder van kunstinstellingen als SONSBEEK, het Cobra Museum, Rightaboutnow Inc, De Appel en HUMAN. Bij HALAL is het haar rol om goed te zorgen voor HR en HQ, en daarmee creatieve processen te professionaliseren en toekomstige groei mogelijk te maken. Tati is gepassioneerd pleitbezorger van diversiteit en inclusie en de werkplek als safe space.

Foto: Marwan Magroun

Caspar Nieuwenhuis

Caspar Nieuwenhuis

Caspar Nieuwenhuis is directeur HKU Theater (toneelacademie van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht). Caspar begon zijn carrière als regisseur en dramaturg bij De Nieuw Amsterdam (DNA) en was regisseur/producent van muzikale theatervoorstellingen voor o.a. het Oerol Festival. Tussen 2009 en 2018 was hij artistiek directeur bij theaterproductiehuis Likeminds.

Foto: Casper Koster

Isis Cabolet 2

Isis Cabolet

Isis Cabolet is acteur, regisseur en een van de oprichters van Bouillabaisse, een theatercollectief die bijzondere performances maakt voor o.a. poppodia, muziekfestivals, clubs en speciale events. Ze regisseerde meerdere korte films (Diep in de Nacht, Gleuf en Kutleven) en werkt momenteel aan haar speelfilmdebuut. Als acteur was ze te zien in televisieseries en films als App, Komt een vrouw bij de dokter, de series Van God Los, Weemoedt, Lekker dan en Keizersvrouwen.

Foto: Almicheal Fraay

Isabel Sheridan

Isabel Sheridan

Isabel Sheridan modereert deze NFF Extended bijeenkomst. Isabel is programmamaker en moderator bij De Balie. Zij studeerde Sociologie en Politicologie aan Amsterdam University College en de Universiteit van Kopenhagen. Isabel werkte eerder als film- en TV researcher voor onder andere regisseur Sunny Bergman en de VPRO en als redacteur bij online feministisch platform Lilith Magazine.

Praktische informatie

Datum: woensdag 30 november
Tijd: 15:00 - 17:00
Locatie: Eye Filmmuseum
Toegang: gratis op reservering

NFF Extended: Een veilige av-sector wordt georganiseerd in samenwerking met NAPA, NCP, FilmForward, Vrouwen in Beeld, Eye Filmmuseum, DAFF en Mores.online. De bijeenkomst is bedoeld voor zzp'ers, werknemers, leidinggevenden, werkgevers en beleidsmakers.

Over NFF Extended

NFF Extended is het verbindende platform van het Nederlands Film Festival, bedoeld om iedereen in de sector jaarrond te informeren én te inspireren door bijeenkomsten over relevante, actuele en urgente onderwerpen. Alle NFF Extended bijeenkomsten zijn gratis.

ga terug