Ga naar inhoud
Film Awards

Gouden Film voor De Club van Sinterklaas en de race tegen de klok

De Club van Sinterklaas en de race tegen de klok heeft met honderdduizend bioscoopbezoekers de Gouden Film gehaald. In de muzikale familiefilm komen Sint en zijn Pieten in actie wanneer Pietje Fernando de klok van Sinterklaas kapot laat vallen waardoor alle Sintmagie verdwijnt. De Club van Sinterklaas en de race tegen de klok, geregisseerd en geschreven door Martijn Koevoets, is de elfde film in De Club van Sinterklaas-reeks die de Gouden Film-status bereikt. Voor de uitreiking is Sinterklaas door de pieten van De Club van Sinterklaas verrast met de Gouden Film. De Gouden Film Award, dit jaar voor de 12e keer overhandigd, is een initiatief van het Nederlands Film Festival met ondersteuning van het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

Cast & Crew van De Club van Sinterklaas met de Gouden Film Award ©NFF/Edwin Janssen

Over De Club van Sinterklaas en de race tegen de klok

In deze nieuwe, muzikale film is de weg naar 5 december er opnieuw eentje vol obstakels voor de beroemde club. Sterker nog, Sint en zijn Pieten komen in een ware race tegen de tijd terecht. Het begint allemaal als het jonge Pietje Fernando de klok van Sinterklaas kapot laat vallen. Een ramp, want zo lang die stil blijft staan, is de Sintmagie verdwenen. Ondertussen gedraagt het paard van Sinterklaas zich vreemd na een keuring op de manege van Britt Dekker. Zoë en Finn, de kleinkinderen van de klokkenmaker, lijken ineens superkrachten te hebben. Wat is er toch allemaal aan de hand? Zal pakjesavond wel kunnen doorgaan dit jaar?

Over de productie

Martijn Koevoets regisseerde en schreef het scenario voor De Club van Sinterklaas en De Race Tegen de Klok. Rollen in de film zijn er onder meer voor Sinterklaas, Coole Piet, Testpiet, Danspiet, Pietje Fernando, Fred van Kuijk, Britt Dekker, Lavezzi Rutjes en Nathan Rutjes. De familiefilm is geproduceerd door Jabadoo Pictures in co-productie met Source Investments. De Club van Sinterklaas en De Race Tegen de Klok is via Dutch FilmWorks in 124 bioscopen te zien.

De Club van Sinterklaas en de Race tegen de Klok st 1 jpg sd high

Deze film ook zien?

Naar De Club van Sinterklaas en de race tegen de klok in de bioscoop? Bekijk de bioscoopagenda via onderstaande knop.

De Club van Sinterklaas en de Race tegen de Klok st 2 jpg sd high

Over de Film Awards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het NFF, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

ga terug