Ga naar inhoud
Nu kijken

Uitgelicht: nu in de bioscoop

Niets te doen dit weekend? Trakteer jezelf op een bioscoopkaartje voor een van deze Nederlandse films.

Piece of My Heart st 4 jpg sd high Photo by Jurre Rompa

Piece of My Heart

In Piece of My Heart zijn de jonge danseressen Irma en Olga in het Amsterdam van de jaren 70 druk bezig zich staande te houden, wanneer Olga een kans krijgt om soliste te worden bij het Koninklijk Ballet. Olga stort zich in een leven die vol zit van elke avond presteren, elke nacht doorhalen met feesten en drugs. Irma kijkt met lede ogen toe hoe Olga steeds meer zichzelf kapot maakt en uit hun vriendschap glipt.

Sputum still

Sputum

In Sputum heeft zich een milieuramp die haar weerga niet kent doordat al het gedumpte plastic is gaan werken en verworden tot een onzichtbare zoemende schimmelwolk. Om te overleven is speeksel nodig. De heersende klasse van de Antieken, probeert zo veel mogelijk speeksel te onttrekken van de onderworpen Bakelieten. Ze willen door speekselmelkmachines en een verslavend poeder de status quo te behouden Jimin Blyth komt in opstand en treft een onverwachte medestaander.

Suni en Indisch Zwijgen st 1 jpg sd high

Suni en Indisch Zwijgen

In Suni bereidt een jonge actrice zich tijdens een zomerdag voor op een belangrijke auditie. Haar concentratie en motivatie worden op de proef gesteld door de plakhitte en mensen met andere plannen.

In Indisch Zwijgen duiken jonge kunstenaars in hun familieverleden om de generaties stilte over de Nederlands-Indische geschiedenis te doorbreken.

Still_Look What You Made Me Do

Look What You Made Me Do

In Look What You Made Me Do gaat het over liefde die leidt tot moord. Over drie vrouwen — Laura, Rachel en Rosalba — die een gewelddadige relatie overleefden door zelf moordenaar te worden.

Still_The way to paradise

The Way To Paradise

Als Najib gedwongen moet stoppen met zijn studie rechten, ziet hij zijn leven instorten. Op de rand van wanhoop, wordt hem hulp geboden om de weg naar het paradijs te vinden.

Still_Casa Coco

Casa Coco

In Casa Coco runt de Rotterdamse Pleun al jaren een pension onder die naam op Bonaire. Wanneer haar jeugdliefde Toon naar het eiland vlucht om zijn scheidingsperikelen te vergeten, komen die twee nader tot elkaar. Dan ontdekt Toon dat het voortbestaan van Casa Coco aan een zijden draadje hangt.

ga terug