Ga naar inhoud
Stills

Femi

Regie: Dwight Fagbamila
Drama waarin de instabiele, door nachtmerries geplaagde Dennis het verlies van zijn jonggestorven Nigeriaanse vader onder ogen moet zien. Nu hij zelf vader wordt, wil Dennis met z’n verleden dealen.

Sinds de zwangerschap van zijn inmiddels ex-vriendin Asha, wordt Dennis (21) overvallen door schuldgevoelens over de dood van zijn Nigeriaanse vader zestien jaar geleden. Geteisterd door nachtmerries over het bevroren meer waar zijn vader zichzelf verdronk, wil hij weer intrekken bij zijn moeder. Zijn angsten lijken een gevolg van de naderende geboorte van zijn eerste kind. Voor Dennis lijkt een voodoovloek in dit drama de enige manier om deze last van zichzelf en zijn naasten af te werpen.

Femi poster.jpg
Titel: Femi
Jaar: 2022
Duur : 1 uur, 24 minuten
Soort: Speelfilm
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie NFF Debuutcompetitie

Gouden Kalf nominaties

Beste Hoofdrol (2022)
Yannick Jozefzoon

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills