Ga naar inhoud
Stills

Videoland Academy - Black Girl Magic

Regie: Giancarlo Sánchez

Wanneer een onzeker Surinaams meisje haar vriendin overhaalt haar in te wijden in de wereld van donkere magische krachten heeft dat onvoorziene gevolgen voor hun vriendschap. Spannend drama met horrortrekken.

Zohra (20) is een onzekere, Surinaamse jonge vrouw die in het christelijke gezin thuis het buitenbeentje is en op straat ongezien blijft. Ze dwingt haar enige vriendin Suzette om via een gevaarlijk magisch ritueel haar kansen te doen keren. Bijvoorbeeld door de populaire voetballer Selwin tot haar vriend te maken. Het klinkt als een sprookje, maar dat is het niet in dit drama met horrorelementen, waarin Zohra transformeert van muurbloempje tot machtsbelust monster. Universeel herkenbare thema's in een verhaal dat recht uit een unieke cultuur komt die alleen in Nederland te vinden is, de Nederlands-Surinaamse cultuur.
Titel: Videoland Academy - Black Girl Magic
Jaar: 2022
Duur : 49 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills
Stills
Stills