Ga naar inhoud
Een dapper meisje en haar slimme robotje keren terug uit het jaar 2050 om de wereld van een klimaatramp te redden. Urgent thema verpakt in een spannend en hoopvol tijdreisavontuur voor de hele familie.

Deze eerste Nederlandse sciencefictionfilm voor het hele gezin zet de kijker aan het denken over de huidige klimaatcrisis, op spannende én hoopvolle wijze. In het jaar 2050 is de aarde er zo slecht aan toe dat gevechtspiloot Nova opdracht krijgt terug te reizen in de tijd om een desastreuze milieuramp te voorkomen. Niemand heeft rekening gehouden met een bijwerking van tijdreizen: Nova verjongt en stort ter aarde als twaalfjarige. In die meisjesvorm neemt geen volwassene haar nog serieus. Met behulp van een nieuwe, jonge vriend en een slim robotje zet Nova alles op alles om toch de wereld te kunnen redden.
Captain-Nova_ps_1_jpg_sd-high.jpg

Titel: Captain Nova
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2022

Gouden Kalf winnaar

Beste Sound Design (2022)
Evelien van der Molen

Gouden Kalf nominaties

Beste Production Design (2022)
Barbara Westra
Beste Muziek (2022)
Alexander Reumers

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills