Beroepsprofiel AV: State-of-the-Art

  

Hoe ga je verder als filmprofessional?


Welke trends zijn van invloed op de beroepspraktijk van Nederlandse filmprofessionals? Welke eisen worden gesteld aan filmprofessionals? En hoe kunnen beginnende professionals in de audiovisuele sector zich het beste op de praktijk voorbereiden? 

Op 27 september a.s. van 10:00 - 13:00 uur nodigt EYE Filmmuseum je van harte uit om tijdens het Nederlands Film Festival (NFF) in de Stadsschouwburg Utrecht mee te praten over de veranderende beroepspraktijk in de audiovisuele sector om een scherp beeld te krijgen van de eisen die worden gesteld aan filmprofessionals. 

In het programma Beroepsprofiel AV: State-of-the-Art gaat Lennart Booij in debat over de beroepspraktijk met een panel van filmprofessionals. Ook het publiek in de zaal kan zich interactief in het debat mengen. Ben jij een vertegenwoordiger van een beroepsorganisatie of een kunstvakopleiding, een creatieve maker, crewlid of een producent, werk je bij een omroep of een fonds, of ben je een andere belanghebbende, meld je dan nu aan voor dit debat op 27 september a.s.,  breng je smartphone mee en laat van je horen! Toegang is gratis. 

Voorafgaand aan het debat belicht de gerenommeerde Amerikaanse professor Janet Murray (Georgia Institute of Technology) en een van de hoofdgasten van het professionalsprogramma van het NFF in haar openingsspeech Past, present and future of immersive storytelling de evolutie van storytelling in ons digitale tijdperk, geïnspireerd op haar cult classic 'Hamlet on the Holodeck' (1997, 2016).

De uitkomsten van het debat zullen worden meegenomen in het  EYE-project Beroepsprofiel Audiovisueel. Dit is mede een initiatief van de Filmacademie. Samen willen zij meer inzicht krijgen in de veranderende beroepspraktijk van Nederlandse filmprofessionals in de steeds verder uitdijende audiovisuele sector. Dat is ook nodig om het hoger kunstvakonderwijs up-to-date te houden, zodat zij professionals aflevert die succesvol in de audiovisuele sector kunnen opereren.
  
Beroepsprofiel AV: State-of-the-Art wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap 

 

Praktisch

Titel: Beroepsprofiel AV: State-of-the-Art
Datum: 27 september 2017
Locatie: Stadsschouwburg (Blauwe Zaal)
Tijd: 10:00 – 13:00

Aanmelden is niet meer mogelijk. 
Beroepsprofiel AV: State-of-the-Art is onderdeel van NFF Interactive: Storyspace. Speciale gast van dit programma Janet Murray geeft hier op donderdagmiddag tevens een keynote. Klik hier voor meer informatie en tickets.