Overzicht competi­ties en prijzen

Hier zie je precies welke prijzen er worden uitgereikt tijdens het Neder­lands Film Festival en om wat voor competi­ties het gaat. Naast de Gouden Kalf Competitie zijn er bijvoor­beeld het Forum van de Regis­seurs of de NFF Studen­ten­com­petitie en de NFF Debu­ut­com­petitie, die beiden onderdeel zijn van NFF Talent.

Grolsch Gouden Kalveren Gala tijdens Het Nederlands Film Festival 2019

Gouden Kalf Competitie

Het Gouden Kalf, de Grote Prijs van de Neder­landse Film, wordt sinds de eerste editie van het Neder­lands Film Festival in 1981 jaar­lijks uitgereikt aan onder meer de beste Neder­landse film­makers, scenar­ioschri­jvers, produ­centen en acteurs.

Goudenfilm voor De Wilde Stad

Goud, Platina, Diamant en Kristal

Samen met het Neder­lands Film­fonds reikt het NFF Gouden, Platina, Diamanten en Kristallen Films uit. Deze prijs wordt verdiend door een bepaald aantal bioscoop­be­zoekers te behalen. Vaak worden de film­makers verrast met het behalen van deze filmstatus.

Afbeelding Interactive

Digi­tale Cultuur

Inter­ac­tieve en immer­sieve media zijn steeds promi­nenter aanwezig en vormen een veelz­i­jdige disci­pline binnen de Neder­landse beeld­cul­tuur. Met het programma van Digi­tale Cultuur én een eigen award – het Gouden Kalf voor Digi­tale Cultuur – viert NFF het beste van wat deze relatief jonge tak te bieden heeft.

Prijsuitreiking Forum Regisseurs

Forum van de Regisseurs

De NFF-competitie voor grensver­leggende films beleeft dit jaar zijn zesde editie. Met deze competitie biedt het NFF een podium aan film­makers met een nadrukke­lijk stemgeluid en een geheel eigen visie: films die de gebaande paden verlaten en kijken naar nieuwe manieren om verhalen te vertellen.

NFF DEBUUTPRIJS

NFF Debu­ut­com­petitie

Ontdek de grote film­makers van de toekomst! Voor de NFF Debu­ut­com­petitie worden speelfilms, docu­men­taires, korte films en televisiedrama’s gese­lecteerd waarmee film­makers hun offi­ciële debuut maken.

Studentencompetitie NFF 19 Talent Awards Ceremonie 2019

NFF Studen­ten­com­petitie

Het NFF is voor veel eindex­a­m­en­stu­denten van audio­vi­suele oplei­dingen de eerste gele­gen­heid waarop ze hun film aan een groot publiek presen­teren. En voor publiek de kans om dé grote film­makers van de toekomst te ontmoeten! In 2021 wordt de NFF Studen­ten­com­petitie in december gepresenteerd.

Prijzen die het Neder­lands Film Festival in samen­werking uitreikt

Altijd up-to-date

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrieven.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte