Overzicht competities en prijzen

Hier zie je precies welke prijzen er worden uitgereikt tijdens het Nederlands Film Festival en om wat voor competities het gaat. Naast de Gouden Kalf Competitie zijn er bijvoorbeeld het Forum van de Regisseurs of de NFF Studentencompetitie en de NFF Debuutcompetitie, die beiden onderdeel zijn van NFF Talent.

Grolsch Gouden Kalveren Gala tijdens Het Nederlands Film Festival 2019

Gouden Kalf Competitie

Het Gouden Kalf, de Grote Prijs van de Nederlandse Film, wordt sinds de eerste editie van het Nederlands Film Festival in 1981 jaarlijks uitgereikt aan onder meer de beste Nederlandse filmmakers, scenarioschrijvers, producenten en acteurs.

Goudenfilm voor De Wilde Stad

Goud, Platina, Diamant en Kristal

Samen met het Nederlands Filmfonds reikt het NFF Gouden, Platina, Diamanten en Kristallen Films uit. Deze prijs wordt verdiend door een bepaald aantal bioscoopbezoekers te behalen. Vaak worden de filmmakers verrast met het behalen van deze filmstatus.

Prijsuitreiking Forum Regisseurs

Forum van de Regisseurs

De NFF-competitie voor grensverleggende films beleeft dit jaar zijn zesde editie. Met deze competitie biedt het NFF een podium aan filmmakers met een nadrukkelijk stemgeluid en een geheel eigen visie: films die de gebaande paden verlaten en kijken naar nieuwe manieren om verhalen te vertellen.

Winnaars Forum van de Regisseurs

Afbeelding Interactive

Digitale Cultuur

Interactieve en immersieve media zijn steeds prominenter aanwezig en vormen een veelzijdige discipline binnen de Nederlandse beeldcultuur. Met het programma rondom Digitale Cultuur én een eigen award – het Gouden Kalf voor Digitale Cultuur – viert NFF het beste van wat deze relatief jonge tak te bieden heeft.

NFF DEBUUTPRIJS

NFF Debuutcompetitie

Ontdek de grote filmmakers van de toekomst! Voor de NFF Debuutcompetitie worden speelfilms, documentaires, korte films en televisiedrama’s geselecteerd waarmee filmmakers hun officiële debuut maken.

Studentencompetitie NFF 19 Talent Awards Ceremonie 2019

NFF Studentencompetitie

Het NFF is voor veel eindexamenstudenten van audiovisuele opleidingen de eerste gelegenheid waarop ze hun film aan een groot publiek presenteren. En voor publiek de kans om dé grote filmmakers van de toekomst te ontmoeten! In 2021 wordt de NFF Studentencompetitie in december gepresenteerd.

Prijzen die het Nederlands Film Festival in samenwerking uitreikt

Prijzen die het Nederlands Film Festival in het verleden heeft uitgereikt

RIFKAKALF

Altijd up-to-date

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrieven.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01