Ga naar inhoud
Nu kijken

Kijktips - Masterclasses 2023

Vorige week maakten wij de sprekers van de Masterclasses bekend! Ben je benieuwd naar hun eerdere werk? Of wil je goed voorbereid naar hun Masterclass? Dit zijn onze tips:

Master Margien Rogaar

Margien Rogaar

Alleen op de wereld

Moderne adaptatie van de gelijknamige klassieker van Hector Malot, waarin een moedige weesjongen met een oude man en diens dieren op zoek gaat naar zijn familie.

Bon Voyage

Een geplande zomervakantie naar Frankrijk gaat plots niet door omdat opa heel ziek is. Het gezin moet het leven thuis weer oppakken zoals achtergelaten, maar dat blijkt onverwacht ingewikkeld.

Bestel tickets voor Masterclass Lampje

Still The Presidents Daughter Cynthia Mc Leod

Cynthia McLeod

Hoe duur was de suiker

Historisch drama over twee jonge vrouwen op een suikerplantage in het achttiende-eeuwse Suriname. De constante dreiging van aanslagen door weggelopen tot-slaaf-gemaakten vormt een breuklijn tussen de twee vrouwen.

Master Mildred Roethof 2

Mildred Roethof

Dit had ook mij kunnen overkomen - Saro

Korte documentaire uit een reeks filmportretten over vluchtelingen in Nederland. De Iraanse, homoseksuele Saro (24) ontvluchtte huis en haard vanwege zijn geaardheid.

Master Ena sendijarevic

Ena Sendijarević

Take me Somewhere Nice

Een ingeslapen dorp ergens in Bosnië. Emir en Denis zijn beste vrienden. Denis wil weg, Emir wil blijven. Dan komt het Nederlandse nichtje van Emir een zomer langs. Te midden van lethargische toeristen en corrupte politici groeien de drie steeds verder naar elkaar toe. Maar een afscheid is onafwendbaar.

Master Bouba dola

Bouba Dola

De werkelijkheid heeft mij niet nodig

Korte poëtische film over het vertrouwd raken met de dood als onderdeel van het dagelijks leven. Een oefening in loslaten aan de hand van de kleine doden die we tijdens het leven sterven. Visuele elementen van rituelen rondom sterven, buiten de context van een uitvaart.

Portret Biserka Šuran

Biserka Šuran

Allez, Viens!

Coming of age-documentaire waarin negen jonge vrouwen worden gevolgd die samen een hechte commune vormen aan de rand van Maastricht. Daar zetten ze zich, door al hun bezittingen, voedsel en leefruimtes te delen, af tegen de kapitalistische maatschappij.

Naar welke Masterclass ga jij?

ga terug