Ga naar inhoud
Film Awards

De oneindige slijmfilm ontvangt Gouden Film

Familiefilm De oneindige slijmfilm heeft 100.000 bioscoopbezoekers getrokken. Bibi heeft hiervoor in haar woonplaats Zwolle de Gouden Film ontvangen. In De oneindige slijmfilm komt Bibi als personage Indy in actie wanneer een mysterieuze slijmsteen met bijzondere krachten in verkeerde handen komt. De Gouden Film is een initiatief van het Nederlands Film Festival met ondersteuning door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds. Het is de negende keer dit jaar dat de Gouden Film aan een Nederlandse film is uitgereikt.

Film Award Grote Slijmfilm ©NFF\Bibi

Over de film

Indy's (Bibi) slijmavontuur gaat verder als een mysterieuze slijmsteen met magische krachten plotseling vanuit de ruimte opduikt. Wanneer deze in handen valt van slechterik Xenia Kobalt (Ilse Warringa) krijgt opeens de hele wereld ruzie met elkaar. Samen met oude en nieuwe slijmvrienden en de vrolijke alien Klatu moet Indy tot het oneindige gaan om Xenia te stoppen.

Over de productie

Martijn Smits (Slijmfilm-reeks, Mees Kees in de wolken) heeft De oneindige slijmfilm geregisseerd, het scenario is van Smits en Maarten van den Broek. De cast van De oneindige slijmfilm bestaat uit Bibi, Matheu Hinzen, Ilse Warringa, Zafanya Kersten, Ferdi Stofmeel, Denise Aznam, Alberti Harushaimana, Quinn Bezemer, Aaron Bezemer, Joep Vermolen en Milan van Weelden. NewBe heeft De oneindige slijmfilm geproduceerd, die met steun van het Nederlands Filmfonds en de Netherlands Film Production Incentive is gerealiseerd. Distributeur Splendid Film heeft De oneindige slijmfilm uitgebracht in 127 bioscopen.

Still de oneindige slijmfilm

Deze film ook zien?

Wil jij ook naar De oneindige slijmflim in de bioscoop? Bekijk de bioscoopagenda via onderstaande knop.

De Oneindige Slijmfilm st 2 jpg sd low

Over de Film Awards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

ga terug