Ga naar inhoud
Festival

Eerste (inter)nationale sprekers NFF 2023 bekend

Het Nederlands Film Festival maakt de eerste sprekers van de NFF-Masterclasses en Prof Talks bekend. Ena Sendijarević (Sweet Dreams), Cynthia McLeod, Mildred Roethof (The President's Daughter & the Richest Freeborn Lady), Felix van Groeningen, Charlotte Vandermeersch (De acht bergen) en Paula Fairfield (Game of Thrones) zullen tijdens het festival het publiek meenemen in hun vakgebied.

De sprekers zijn de eerste in een reeks festivalsprekers en programma’s die het festival bekendmaakt. Het festival viert van 22 t/m 29 september de 43e editie. Tickets voor de Masterclasses en een van de Prof Talks zijn vanaf vandaag te koop via de website. Op donderdag 31 augustus start de volledige kaartverkoop.

1810002057 Masterclass Koolhoven 1

Masterclasses

Tijdens de Masterclasses vertellen Bouba Dola en Tjon Rockon (GRANDE LOGE FILANTROPIA), Biserka Šuran (Scènes met mijn vader), Ena Sendijarević (Sweet Dreams), Cynthia McLeod en Mildred Roethof (The President’s Daughter & the Richest Freeborn Lady) en de makers van Lampje alles over hun meest recente productie. Na het kijken van de betreffende speelfilm, documentaire of serie duiken de aanwezigen in diverse onderwerpen, zoals de inspiratie voor, de voorbereiding op en het maakproces van de film. De vier Masterclasses vinden plaats op maandag 25 en dinsdag 26 september in Stadsschouwburg Utrecht en Kinepolis Jaarbeurs.

Still Lampje

Maandag 25 september 10:00 uur – Stadsschouwburg Utrecht

Lampje (serie) Gasten: Margien Rogaar (regie), Mieke de Jong (scenario), Barbara Westra (production design) en Annet Schaap (auteur)

Still The Presidents Daughter Cynthia Mc Leod

Maandag 25 september 14:30 uur – Kinepolis Jaarbeurs

The President's Daughter & the Richest Freeborn Lady (lange documentaire)
Gasten: Cynthia McLeod (schrijver en historicus) en Mildred Roethof (regie)

Still GRANDELOGE FILANTROPIA

Dinsdag 26 september 10:00 uur – Kinepolis Jaarbeurs

GRANDE LOGE FILANTROPIA (korte film) en Scènes met mijn vader (korte documentaire)
Gasten: Bouba Dola (regie), Tjon Rockon (co-regie) en Biserka Šuran (regie)

Still Sweet dreams

Dinsdag 26 september 14:30 uur – Kinepolis Jaarbeurs

Openingsfilm Sweet Dreams (speelfilm)
Gast: Ena Sendijarević (regie)

Prof Talks

Tijdens de Prof Talks delen (inter)nationale professionals hun expertise op het gebied van film en/of design. Onder andere de Belgische filmmakers Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch, regisseurs van De Acht Bergen en daarvoor onder meer geroemd om The Broken Circle Breakdown, bespreken in hun Prof Talk (in samenwerking met de Dutch Directors Guild) alles over hun kijk op regisseren en hun duo-werkwijze. In de Prof Talk over Sound Design deelt Paula Fairfield, die o.a. heeft gewerkt aan Game of Thrones, haar ervaringen.

NFF Prof Talk Felix van Groeningen Charlotte Vandermeersch

Zondag 24 september 19:30 uur - Stadsschouwburg Utrecht

NFF Prof Talk: Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch

ga terug