Ga naar inhoud
Premières

Nieuwe film Jos Stelling, De dans van Natasja, in première op NFF

De dans van Natasja van regisseur Jos Stelling gaat in zijn thuisstad Utrecht in première tijdens het Nederlands Film Festival. Op zaterdagavond 23 september maken onder meer acteurs Willem Voogd, Hadewych Minis, Loek Peters, Michiel Romeyn en regisseur Jos Stelling hun opwachting bij de speelfilmpremière in de Stadsschouwburg Utrecht. De eenmalige publiekspremière is op dinsdag 26 september in Slachtstraat Filmtheater.

Over de film

Daantje (Willem Voogd) is een wonderlijk, eenzaam ventje, dat nauwelijks spreekt of naar buiten wil. Zijn moeder (Hadewych Minis) troost hem door over een meisje te vertellen dat op hem wacht en mooi kan dansen. Jaren later, nadat vader en moeder bij een ongeluk zijn omgekomen, is Daantje dakloos en ontmoet hij de oudere levenswijze ex-ballerina Natasja (Anastasia Weinmar). Natasja heeft het wel gehad met mannen en moet aanvankelijk niets van de vreemde Daantje hebben. Na een noodlottige samenloop van omstandigheden besluit Natasja terug te keren naar de plek van haar jeugd, de datsja van haar oma, ver weg van de bewoonde wereld. Daantje gaat met haar mee.

Klik hier voor de trailer van De Dans van Natasja.

Productie

Jos Stelling regisseerde en schreef het scenario van De dans van Natasja. De cast bestaat uit Willem Voogd, Anastasia Weimar, Hadewych Minis, Gène Bervoets, Bram Reurink, Jan Bijvoet, Michiel Romeyn en Loek Peters. FATT Productions produceerde de film in coproductie met Ma.ja.de Filmproduktion GmbH en in samenwerking met AVROTROS. Met steun van het Nederlands Filmfonds en Netherlands Film Production Incentive is de speelfilm gerealiseerd. Paradiso Filmed Entertainment distribueert De dans van Natasja vanaf 11 januari 2024 in de filmtheaters.

Still De dans van Natasja Hadewych Minis in De dans van Natasja
ga terug