Ga naar inhoud
Film Awards

Gouden Film voor De Bellinga's: Vakantie op Stelten

De Bellinga’s: Vakantie op Stelten heeft de Gouden Film te pakken. De familie Bellinga heeft na hun eerste film De Bellinga's: Huis op Stelten opnieuw 100.000 bioscoopbezoekers getrokken. In De Bellinga's: Vakantie op Stelten maakt vloggersfamilie Bellinga zich op voor hun vakantie, die niet helemaal zonder slag of stoot verloopt. De uitreiking van de Gouden Film volgt later omdat de familie Bellinga net als in de film nu vakantie viert. De Bellinga’s: Vakantie op Stelten is de achtste Nederlandse film die dit jaar de Gouden Film behaalt. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

Still De Bellingas Vakantie op Stelten

Over de film

Het is vakantie en de hele familie Bellinga heeft de koffers gepakt voor een luxe droomreis naar Frankrijk. Vader Daniël is per ongeluk het vakantiegeld kwijtgeraakt en Buurvrouw Bets heeft een plannetje bedacht om het verloren geld snel terug te verdienen. Als dat op tijd lukt, kan de vakantie toch nog doorgaan! Intussen komen Luan en Lucilla erachter dat je eigenlijk helemaal geen luxe nodig hebt voor een superleuke zomervakantie.

Over de productie

De Bellinga’s: Vakantie op Stelten is geregisseerd door Armando de Boer (De Bellinga’s: Huis op Stelten) naar het script van Martijn Koevoets (DeBellinga’s: Huis op Stelten). De vloggersfamilie Bellinga met Fara, Daniël, Luan, Lucilla, Luxy en Lucius is in de film als zichzelf te zien. De cast bestaat verder onder andere uit Hetty Heyting, Tjebbo Gerritsma, Hassan Slaby en Michiel Kerbosch. Jabadoo Pictures produceerde in coproductie met Source Investments De Bellinga’s: Vakantie op Stelten. Dutch FilmWorks heeft de film in 115 bioscopen uitgebracht.

Still De Bellingas vakantie op stelten

Deze film ook zien?

Wil jij ook naar De Bellinga's: Vakantie op Stelten in de bioscoop? Bekijk hier waar de film nog draait

Still De Bellingas Vakantie op Stelten 2

Over de Film Awards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben

ga terug