Masters

Samen omvatten ze het Nederlandse filmlandschap: een enerverende rebel, een grand dame die ons keer op keer meeneemt in haar fascinaties en een maker die de cross-over niet schuwt: commercieel en toch inhoudelijk. Elk van hen geeft het publiek een kijkje in het brein van de maker. Luister en leer van deze uiteenlopende Nederlandse meesters.

Jim Taihuttu DIRECTORS PHOTO 5 fotograaf Milan van Dril scaled

Jim Taihuttu (geweest)

Dinsdag 28 september, 16:30
Kinepolis Jaarbeurs 7

Als twintiger was Jim Taihuttu een van de oprichters van het reclamebureau Habbekrats. Hij maakte videoclips en commercials en legde zich vanaf 2010 ook toe op het maken van films. Zijn debuut Rabat was een groot succes. Voor zijn tweede film Wolf won hij het Gouden Kalf voor Beste Regie. Dit jaar kwam zijn nieuwe film De Oost uit. Naast zijn filmwerk is Jim Taihuttu ook actief als dj Jim Aasgier van het collectief Yellow Claw. Tijdens zijn middag snijdt Taihuttu verschillende thema’s aan. Want hoe bereik je de jeugd van dit moment, maar geef je een film toch eeuwigheidswaarde? En hoe maak je een artistiek verantwoorde film die wél publiek vindt? Op deze middag is acteur Nasrdin Dchar (Gouden Kalf winnaar voor zijn hoofdrol in Rabat) de gesprekspartner van Jim Taihuttu.

Films op de dag van Jim Taihuttu (geweest):

Heddy Honigmann No Hay Camino stills 00900664 scaled

Heddy Honigmann (geweest)

Woensdag 29 september, 13:45
Kinepolis Jaarbeurs 7

Heddy Honigmann is met recht een van de grootste Nederlandse filmmakers ooit. Sinds haar debuut eind jaren zeventig bouwde ze aan een imposant oeuvre van ruim veertig films. In sommige gevallen speelfilms, maar we kennen haar vooral van documentaires zoals Het ondergronds orkest en het Gouden Kalf winnende Crazy. Haar werk is wereldwijd bekroond. Ze ontving de spaarzaam uitgereikte Living Legend Award van het IDFA en een oeuvreprijs van het Prins Bernard Cultuurfonds. Haar nieuwe documentaire No Hay Camino beleeft dit jaar zijn première op het NFF. Tijdens haar middag gaat Heddy Honigmann in gesprek met mensen waarmee ze heeft gewerkt: producent Pieter van Huijstee, scenarioschrijver Kristien Hemmerechts, researcher Monique Lesterhuis, DoP Adri Schrover, geluidstechnicus Pjotr van Dijk.

Antoinette Beumer door Jacqueline de Haas

Antoinette Beumer (geweest)

Donderdag 30 september, 20:30
Kinepolis Jaarbeurs 7

Ze heeft er al een carrière als filmmaker met grote successen als De gelukkige huisvrouw en Soof opzitten. Dit jaar is ze ook verantwoordelijk voor de openingsfilm van het NFF: Mijn vader is een vliegtuig. Als Hoofd Drama bij Videoland is ze een nieuwe weg ingeslagen en geniet ze vooral van het begeleiden van nieuwe makers en het ontwikkelen van original series. Tijdens haar avond focust Beumer op de juiste balans tussen controle en loslaten. Hoe houd je controle en blijf je eigenaar van wat je maakt, en hoe houd je je ogen open voor alles van buitenaf dat van waarde kan zijn? Hoofdrolspeler Elise Schaap van haar nieuwe film Mijn vader is een vliegtuig schuift aan als gast. De avond wordt gemodereerd door Jaap Peter Enderlé.

Altijd up-to-date

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrieven.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01