Masters

Samen omvatten ze het Neder­landse film­land­schap: een enerverende rebel, een grand dame die ons keer op keer meeneemt in haar fasci­naties en een maker die de cross-over niet schuwt: commer­cieel en toch inhoudelijk. Elk van hen geeft het publiek een kijkje in het brein van de maker. Luister en leer van deze uiteen­lopende Neder­landse meesters.

Jim Taihuttu DIRECTORS PHOTO 5 fotograaf Milan van Dril scaled

Jim Taihuttu

Dinsdag 28 september, 16:30
Kinepolis Jaar­beurs 7

Als twintiger was Jim Taihuttu een van de oprichters van het reclame­bu­reau Habbekrats. Hij maakte video­clips en commer­cials en legde zich vanaf 2010 ook toe op het maken van films. Zijn debuut Rabat was een groot succes. Voor zijn tweede film Wolf won hij het Gouden Kalf voor Beste Regie. Dit jaar kwam zijn nieuwe film De Oost uit. Naast zijn filmwerk is Jim Taihuttu ook actief als dj Jim Aasgier van het collec­tief Yellow Claw. Tijdens zijn middag snijdt Taihuttu verschil­lende thema’s aan. Want hoe bereik je de jeugd van dit moment, maar geef je een film toch eeuwighei­dswaarde? En hoe maak je een artistiek verant­wo­orde film die wél publiek vindt? Op deze middag is acteur Nasrdin Dchar (Gouden Kalf winnaar voor zijn hoof­drol in Rabat) de gesprekspartner van Jim Taihuttu.

Heddy Honigmann No Hay Camino stills 00900664 scaled

Heddy Honig­mann

Woensdag 29 september, 13:45
Kinepolis Jaar­beurs 7

Heddy Honig­mann is met recht een van de grootste Neder­landse film­makers ooit. Sinds haar debuut eind jaren zeventig bouwde ze aan een imposant oeuvre van ruim veertig films. In sommige gevallen speelfilms, maar we kennen haar vooral van docu­men­taires zoals Het onder­gronds orkest en het Gouden Kalf winnende Crazy. Haar werk is wereld­wijd bekroond. Ze ontving de spaarzaam uitgereikte Living Legend Award van het IDFA en een oeuvreprijs van het Prins Bernard Cultu­ur­fonds. Haar nieuwe docu­men­taire No Hay Camino beleeft dit jaar zijn première op het NFF. Tijdens haar middag gaat Heddy Honig­mann in gesprek met mensen waarmee ze heeft gewerkt: produ­cent Pieter van Huijstee, scenar­ioschri­jver Kristien Hemmerechts, researcher Monique Lester­huis, DoP Adri Schrover, gelu­id­stech­nicus Pjotr van Dijk.

Antoinette Beumer door Jacqueline de Haas

Antoinette Beumer

Donderdag 30 september, 20:30
Kinepolis Jaar­beurs 7

Ze heeft er al een carrière als film­maker met grote successen als De gelukkige huisvrouw en Soof opzitten. Dit jaar is ze ook verant­wo­ordelijk voor de open­ings­film van het NFF: Mijn vader is een vlieg­tuig. Als Hoofd Drama bij Vide­oland is ze een nieuwe weg inges­lagen en geniet ze vooral van het begeleiden van nieuwe makers en het ontwikkelen van orig­inal series. Tijdens haar avond focust Beumer op de juiste balans tussen cont­role en loslaten. Hoe houd je cont­role en blijf je eige­naar van wat je maakt, en hoe houd je je ogen open voor alles van buitenaf dat van waarde kan zijn? Hoof­drol­speler Elise Schaap van haar nieuwe film Mijn vader is een vlieg­tuig schuift aan als gast. De avond wordt gemod­ereerd door Jaap Peter Enderlé.

Altijd up-to-date

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrieven.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte