Lamentations of Judas

Boris Gerrets Lange documentaire - 2020 - 99 min.
Alle leeftijden

Angolese soldaten, bekend als ‘The Terrible Ones’, vochten ooit mee in de koloniale oorlogen van ‘wit’ Zuid-Afrika. Eind jaren tachtig werden zij gerepatrieerd naar het ruïnestadje Pomfret. Als filmmaker Boris Gerrets jaren later afreist naar Zuid-Afrika en enkele achtergebleven veteranen vraagt naar de rol die zij speelden in de oorlogen, stuit hij op een muur van stilte. Om hen de confrontatie met het verleden te laten aangaan, besluit hij ze te laten spelen in het verhaal van de Bijbelse figuur Judas Iskariot. Verraad en vrije wil staan ter discussie in deze aangrijpende schets van mensen aan de zelfkant van de geschiedenis.

 

Deze film is geselecteerd voor het Forum van de Regisseurs, het competitieprogramma voor filmmakers met een uniek stemgeluid en een eigenzinnige visie.

Curatoren Hugo Emmerzael en Inge de Leeuw over Lamentations of Judas: "Deze documentaire-interventie, het slotstuk in het oeuvre van Nederlandse regisseur Boris Gerrets, is een ontroerend relaas over het knagende schuldgevoel van Angolese veteranen, en het historische verraad dat hen is aangedaan."

Tickets

(ENG sub) Lamentations of Judas

Online beschikbaar van 25 september 12:00 t/m 3 oktober 23:59

Watch this film online during the Netherlands Film Festival!

Lamentations of Judas

Online beschikbaar van 25 september 12:00 t/m 3 oktober 23:59

Bekijk deze film tijdens het Nederlands Film Festival online!Deze film is onderdeel van het Forum van de Regisseurs. Bezoek voor bijbehorende podcasts, beeldessays en andere verhalen de speciale website: https://forum.filmfestival.nl

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Eric Velthuis
Camille Laemlé
Uitvoerend producent(en)
Coproductiebedrijf
KV Films
Les Films d'Ici
Camera
Nic Hofmeyr
Montage
Kostuumontwerp
Ruy Filipe
Sound Design
Dominique Vieillard
Set geluid
President Kapa
Muziek
Thuthuka Sibisi
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland, Frankrijk