Ga naar inhoud
Still

Immer Fernweh

Regie: Peter Delpeut
Portret van de hartstochtelijke Oost-Duitse kunstenares Johanna Kaiser die na haar zestigste in de jaren 1970 als autodidact begon te schilderen.

Portret van de Oost-Duitse kunstenares Johanna Kaiser. Na haar zestigste begon zij in de jaren 1970 als autodidact te schilderen: heftig bloeiende fantasiebloemen en dromerige landschappen die een nooit bevredigd verlangen naar verre oorden uitdrukten. Immer Fernweh. Fragmenten uit haar dagboek worden voorgelezen door de gerenommeerde actrice Ursula Werner. Samen met opnamen van haar schilderijen en citaten van familie en bekenden tonen ze in vijf hoofdstukken een hartstochtelijke vrouw.

Credits

Producent
Visual Effects
Geluidsnabewerking
Boon & Booy
Sound Design
Boon & Booy
Productiebedrijf
Delpeut & De Ruiter
Omroep
Human TV
Titel: Immer Fernweh
Jaar: 2011
Duur : 41 minuten
Soort: Korte Documentaire
Editie: NFF 2012
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie Kunst & CultuurBlik naar buiten(land)Geschiedenis

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Documentaire (2012)
Peter Delpeut

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.