Ga naar inhoud
Individuele daadkracht zet machteloosheid om in maatschappelijke vooruitgang. Zes moedige mensen afkomstig uit verschillende landen en geloofsovertuigingen tonen hoe hun daad de wereld op de kop zette.

Een relatief kleine en geweldloze actie kan van doorslaggevend positieve betekenis zijn voor een samenleving. Klaas Bense ontmoet bijzondere ‘gewone’ mensen uit verschillende culturen en geloofsovertuigingen die een individueel voorbeeld stelden en daarmee maatschappelijke verandering ontketenden. De zwarte Amerikaanse atleet John Carlos stak tijdens de medailleceremonie van de Olympische Spelen zijn vuist de lucht in als protest tegen racisme. Een Chileense scholiere leidde de pinguïnrevolutie in Chili die gratis onderwijs voor alle sociale lagen mogelijk maakte. Elders stelden een Oost-Duitse dominee, een Birmese monnik en een Chinese internetter hun daad. Een ode aan de transformatie van woede en onmacht in positieve daadkracht.

Titel: One Fine Day
Jaar: 2012
Duur : 58 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2012

Blik naar buiten(land)Geschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.