Ga naar inhoud
Still

Lyrisch nitraat

Regie: Peter Delpeut
Eigentijds romantische compilatie van filmfragmenten uit distributiecollectie van filmpionier Jean Desmet uit periode 1905-1915, gecomponeerd als een opera over liefde en dood.
Compilatie van filmfragmenten uit 1905-1915, found footage van zwijgende speelfilms en documentaires uit het Jean Desmet-Archief van het Nederlands Filmmuseum. Jean Desmet was een van de eerste Nederlandse filmdistributeurs. Lyrisch nitraat is een hommage aan het vakmanschap van de vroege filmmakers maar toont ook de vergankelijkheid van de oude nitraatfilms. Gecomponeerd als een opera over liefde en dood, op muziek van Bizet, Masek en Puccini.

Credits

Productiebedrijf
Yuca Film
Titel: Lyrisch nitraat
Jaar: 1991
Duur : 49 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2012
Focus: Lang leve celluloid! Geschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.