Forum van de Regisseurs

In de competitie van het Forum van de Regisseurs dingen grensverleggende Nederlandse auteursfilms mee die allemaal één ding gemeen hebben: hun eigenheid. Curatoren van dit programma zijn filmjournalist en programmeur Hugo Emmerzael en filmmaker Beri Shalmashi.

Emmerzael: "Vorig jaar verkasten we het Forum naar het internet. Dit jaar keren we terug naar de filmzaal, waar de focus ligt op de zintuiglijke ervaring van kijken en de ontmoeting tussen makers en publiek." Shalmashi: "We vieren dat film een fysiek medium is en blijft, met zijn eigen texturen, technieken en weeffouten.

Juryleden

Het Forum van de Regisseurs bekroont de meest vooruitstrevende en eigenzinnige productie.

Altijd up-to-date

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrieven.

In Gesprek Met...

Dieper ingaan op de films van het Forum van de Regisseurs? In de reeks 'In gesprek met...' gaan curatoren Hugo en Beri in gesprek met experts over een selectie van de Forum-films.

In gesprek met.. Bette Dam - Do Not Hesitate

Forum van de Regisseurs gaat in gesprek met journalist, Phd-kandidaat en Afghanistankenner Bette Dam ter contextualisering van Shariff Korver's Do Not Hesitate. Hoe gaan we om met de ander? En waarom blijven de militairen in deze film en daarbuiten vaak zo vervreemd van de plek waar ze naar worden uitgezonden?

In gesprek met.. Elif Özbay - Dead & Beautiful

Forum van de Regisseurs gaat in gesprek met kunstenaar en vampieroloog Elif Özbay, zij keek Dead & Beautiful van David Verbeek en vertelt over de verschuivende politieke, culturele en maatschappelijke rol van de vampier in de moderne, kapitalistische wereld. Een spiegel voor een monsterlijke samenleving of een metafoor voor de exploitatie van de aarde. De vampier blijkt een nuttige manier om hedendaagse crisissen te verbeelden.

In gesprek met.. Sachli Gholamalizad - Mitra

Forum van de Regisseurs gaat in gesprek met acteur en theatermaker Sachli Gholamalizad, die Mitra van Kaweh Modiri keek. Een kijkje in zijn persoonlijke verleden, maar misschien ook wel die van haar. Hoe kijk je vanuit de diaspora naar het Iran waar je geen fysiek deel meer vanuit maakt en hoe draag je de verantwoordelijkheid om dat uit te drukken middels film?

In Gesprek Met.. Hugo Dijkstal - Berg

Forum van de Regisseurs gaat in gesprek met sound designer Hugo Dijkstal, die onder andere met regisseur Joke Olthaar werkte aan de transcendentale documentaire Berg. Hij vertelt over deze bijzondere samenwerking, de rol van geluid in film en het idee van "beeldgeluid".

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01