Ga naar inhoud
Still

Bella Bettien

Regie: Hans Pos
Het waargebeurde verhaal van de Nederlandse Bettien Martens die zich eind jaren tachtig ontpopt als succesvolle zakenvrouw en weet door te dringen tot in de hoogste regionen van internationale drugskartels.
Telefilm is een verfilming van het gelijknamige boek van de criminoloog Frank Bovenkerk. Deze vertelt het waargebeurde verhaal van de jonge Nederlandse Bettien Martens die eind jaren tachtig, na een desastreuze gebeurtenis, een nieuw leven begint in het Spaanse Mallorca. Via de charmante Alberto raakt ze verzeild in de wereld van glitter en glamour. De wereld van de jetset, maar ook van drugs en criminaliteit. Wanneer Alberto door omstandigheden Mallorca moet verlaten gaat Bettien noodgedwongen met hem mee naar Colombia. Daar ontmoet ze zijn baas. Het is het begin van een leven waarin Bettien zich zal ontpoppen als succesvolle zakenvrouw en weet door te dringen tot in de hoogste regionen van internationale drugskartels. Regiedebuut van Hans Pos is met een internationale cast opgenomen.
Titel: Bella Bettien
Jaar: 2002
Duur : 1 uur, 42 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Editie: NFF 2012
Specials & Events Shooting Star Blik naar buiten(land)Geschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.