Ga naar inhoud
In een Senegalees hotel wordt een Vlaamse wielercoureur dood aangetroffen. Zijn laatste nacht bracht hij door met een lokale prostituee. Daarmee komt het leven van de Afrikaanse Fae op zijn kop te staan.

Koen Mortier maakte zijn verpletterende filmdebuut met Ex-Drummer, naar de roman van Herman Brusselmans, en richt zijn pijlen nu op het werk van een andere beroemde Vlaamse literator: Dimitri Verhulst. In deze adaptatie van diens Monoloog van iemand die het gewoon werd tegen zichzelf te praten kruisen in Senegal de paden van de Afrikaanse schoonheid Fae en de wereldberoemde sportman Thierry. De wielrenner en de prostituee hebben gemeen dat ze het beste van zichzelf uit hun lichaam moeten halen, om hun fans en klanten te plezieren. Thierry wordt halsoverkop verliefd op Fae. Bij elkaar vinden ze waardigheid en hoop om zich uit hun benarde situaties te bevrijden. Maar als Thierry zich onder invloed vreemd begint te gedragen en de volgende ochtend blijkt te zijn overleden, wordt de onschuldige Fae gearresteerd. Om verder te kunnen met haar leven, moet ze terug naar de kamer waar het allemaal begon.

Ieder jaar stelt het NFF een aantal internationale coproducties centraal die tot stand kwamen met een grote bijdrage van Nederlandse professionals: van acteurs tot producenten en van sound designers tot componisten. Deze films toont het NFF in de meeste gevallen voor het eerst in Nederland nadat deze films op prestigieuze festivals als Locarno, Toronto en Sundance hun wereldpremière beleefden. In het nagesprek wordt met de Nederlandse professionals ingegaan op hun expertise. Tegnap, Zie mij doen, Holiday en Bloeistraat 11 beleven hun Nederlandse première op het NFF. Engel, Patser en Taxi Stories vormen de andere titels in deze reeks.


Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid

Titel: Engel
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 45 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2018

GezondheidGeschiedenisMisdaadSport

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.