Ga naar inhoud
Thriller rondom het personage Michael Bellicher, die na de televisieserie zijn bioscoopdebuut maakt. Bellicher krijgt te maken met identiteitsfraude. Wie heeft zijn identiteit gestolen en waarom?
Hoe bestrijd je iemand die jouw identiteit gebruikt? Michael Bellicher is 's nachts getuige van een raadselachtig auto-ongeluk met fatale afloop. Na te zijn verhoord door de politie, wordt hij tot zijn stomme verbazing aangehouden. Waarom is niet duidelijk, maar alles wat Michael zegt lijkt zich tegen hem te keren. Hij wordt vervolgens overgebracht naar een politiebureau in het Westland, waar hij te maken krijgt met twee spijkerharde rechercheurs, een bizarre aanklacht en een advocate die hem niet gelooft. Daarom is het aan Bellicher zelf, om koortsachtig te zoeken naar antwoorden: wie heeft zijn identiteit gestolen en waarom? En hoe kan hij dat bewijzen? Na de vierdelige televisieserie rond het personage Michael Bellicher, gebaseerd op de boeken van Charles den Tex, keren in deze speelfilm diverse andere bekende figuren terug.

Credits

Coproducent
Uitvoerend Producent
Production Design
Geluidsnabewerking
Sound Design

Titel: Bellicher: Cel
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2012

Misdaad

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.