Bloeistraat 11

Nienke Deutz Korte film - 2018 - 10 min.
Vanaf 6 jaar
Angst

Korte film over twee beste vriendinnen tijdens een bijzondere zomer. Hun ooit zo vanzelfsprekende vriendschap komt dan op losse schroeven te staan, door tussenkomst van die oh zo ingewikkelde puberteit. Hoofdprijs op het internationaal animatiefilmfestival van Annecy.

Het is zomervakantie en twee beste vriendinnen brengen al hun tijd samen in huis door. Ze zijn onafscheidelijk en doen het liefst alles met z’n tweeën. Altijd. Maar de vanzelfsprekendheid van hun samenzijn wordt in dit korte drama enorm op de proef gesteld als de puberteit aanklopt. Terwijl de lange zomer voortduurt, zorgt de haast ongemerkte verandering van hun lichamen voor ongemak in hun eerder zo hechte vriendschap.

Ieder jaar stelt het NFF een aantal internationale coproducties centraal die tot stand kwamen met een grote bijdrage van Nederlandse professionals: van acteurs tot producenten en van sound designers tot componisten. Deze films toont het NFF in de meeste gevallen voor het eerst in Nederland nadat deze films op prestigieuze festivals als Locarno, Toronto en Sundance hun wereldpremière beleefden. In het nagesprek wordt met de Nederlandse professionals ingegaan op hun expertise. Tegnap, Zie mij doen, Holiday en Bloeistraat 11 beleven hun Nederlandse première op het NFF. Engel, Patser en Taxi Stories vormen de andere titels in deze reeks.