Bloeistraat 11

Nienke Deutz Korte film - 2018 - 10 min.
Vanaf 6 jaar
Angst

Korte film over twee beste vriendinnen tijdens een bijzondere zomer. Hun ooit zo vanzelfsprekende vriendschap komt dan op losse schroeven te staan, door tussenkomst van die oh zo ingewikkelde puberteit. Hoofdprijs op het internationaal animatiefilmfestival van Annecy.

Het is zomervakantie en twee beste vriendinnen brengen al hun tijd samen in huis door. Ze zijn onafscheidelijk en doen het liefst alles met z’n tweeën. Altijd. Maar de vanzelfsprekendheid van hun samenzijn wordt in dit korte drama enorm op de proef gesteld als de puberteit aanklopt. Terwijl de lange zomer voortduurt, zorgt de haast ongemerkte verandering van hun lichamen voor ongemak in hun eerder zo hechte vriendschap.

Ieder jaar stelt het NFF een aantal internationale coproducties centraal die tot stand kwamen met een grote bijdrage van Nederlandse professionals: van acteurs tot producenten en van sound designers tot componisten. Deze films toont het NFF in de meeste gevallen voor het eerst in Nederland nadat deze films op prestigieuze festivals als Locarno, Toronto en Sundance hun wereldpremière beleefden. In het nagesprek wordt met de Nederlandse professionals ingegaan op hun expertise. Tegnap, Zie mij doen, Holiday en Bloeistraat 11 beleven hun Nederlandse première op het NFF. Engel, Patser en Taxi Stories vormen de andere titels in deze reeks.

 

Tickets

Korte Animatiefilms 1

Louis Hartlooper Complex 2 zo 30 sep 13:00 - 14:34

Q&A's met regisseur Anselm Oettel van Glücksspiel, regisseur Babette Rijkhoff en animator Suus Hessling van Ik geloof niet meer en animator Raymon Wittenberg en coproducent Paul Mathot van Ultrakort - A Cup of Joe.

13:00

Cake Day

Korte animatie over de perfectionistische eigenaresse van een taartenwinkel. Ze werkt opgewekt aan een fantastische verjaardagstaart, tot haar dag verpest wordt door een walgelijke strontvlieg.

Lengte: 3min
Regie: Jeroen Koelewijn
lees meer

13:03

The Fish, Man and Monster

Korte animatiefilm, waarin een hongerige visser op zijn schip in de wolken wanhopig vliegende vissen probeert te vangen. De komst van een monstervis die al even hongerig blijkt, biedt uitkomst.

Lengte: 4min
Regie: Nik ter Beek
lees meer

13:07

Glücksspiel

Spannende, minimalistische animatie over het maken van keuzes. Het hoofdpersonage veroorzaakt door zijn egoïstische beslissing niet alleen chaos in zijn eigen leven, maar ook in dat van anderen.

Lengte: 6min
Regie: Anselm Oettel
lees meer

13:13

Q&A - Glücksspiel


13:20

Toren

Korte animatiefilm, waarin zowel de geschiedenis als de toekomst van de mensheid in de vorm van een geanimeerd schilderij aan de kijker voorbijtrekt. Altijd in beweging, continu veranderend.

Lengte: 2min
Regie: Daan Lucas
lees meer

13:22

Ik geloof niet meer

Geanimeerde documentaire waarin Bushra vertelt hoe ze op vijftienjarige leeftijd tot de ontdekking kwam dat ze niet meer in de Islam geloofde.

Lengte: 5min
Regie: Babette Rijkhoff
lees meer

13:27

Maelstrom

Korte 2D-animatie waarin een jonge vrouw tijdens enkele verwarrende gebeurtenissen ontdekt dat haar relatie anders in elkaar steekt dan ze aanvankelijk dacht.

Lengte: 8min
Regie: Shanta Jethoe
lees meer

13:35

KORT! - Emily

Een oude bloemenverkoopster overziet in deze animatiefilm haar leven. Ze heeft veel gegeven en met haar boeketten menig liefde bezegeld, maar zal ze zelf ooit bloemen ontvangen?

Lengte: 8min
Regie: Marlies van der Wel
lees meer

13:41

Bloeistraat 11

Korte film over twee beste vriendinnen tijdens een bijzondere zomer. Hun ooit zo vanzelfsprekende vriendschap komt dan op losse schroeven te staan, door tussenkomst van die oh zo ingewikkelde puberteit. Hoofdprijs op het internationaal animatiefilmfestival van Annecy.

Lengte: 10min
Regie: Nienke Deutz
lees meer

13:50

Ultrakort - A Cup of Joe

Er woedt een storm in de kop van Joe, die in deze animatiefilm dagelijks worstelt met een defecte knop van het koffiezetapparaat. Het zou helpen als hij eens van zijn fouten zou leren.

Lengte: 3min
Regie: Samantha Williams
lees meer

13:52

Q&A - Ultrakort - A Cup of Joe


13:59

De grote Hummimummi kerstspecial

Zelfs hartje zomer weet deze hilarische hybride van stop-motion animatie en liveaction-musical over het kerstfeest nog harten te doen smelten, mede dankzij een memorabele bijrol van Lee Towers.

Lengte: 26min
Regie: Mascha Halberstad
lees meer
14:34

Zie mij doen

Louis Hartlooper Complex 2 wo 3 okt 21:30 - 23:27

Nederlands ondertiteld. Q&A met coproducent Cécile van Eijk van Zie mij doen.