Ga naar inhoud

Filmhoofdstad Utrecht

NFFx030

Voor het tweede jaar op rij pakken we uit met vele Utrechtse organisaties, podia en makers tijdens NFFx030! Vanaf 20 t/m 27 september kun je genieten van de veelzijdigheid van film met live performances, exposities, filmdiners en debatavonden. Ervaar het filmfestival nu op nog meer plekken in 'ons stadsie'. Op 22 augustus maken we het volledige NFFx030-programma bekend.

Bekijk hieronder het programma van vorig jaar.

Utrechtdag

Dinsdag 26 september 2023 richtten we de schijnwerpers op Utrecht en Utrechtse makers – die in de stad wonen, werken of afgestudeerd zijn aan de HKU. Geniet van filmvertoningen, een inspirerende talk en proost op de Utrechtse beeldcultuur bij de afsluitende Beeldborrel, de maandelijkse netwerkborrel voor audiovisueel Utrecht.

Onderstaande evenementen waren onderdeel van onze eerste Utrechtdag!

2023 08 Kalf Productshots 3 van 4

Ons Festivalbier: Kalf

Met lokale bierbrouwer vandeStreek is voor NFF 2023 speciaal het filmfestivalbiertje Kalf gebrouwen. Een fris goudblond biertje van 4.0%, met goudsbloem in een prachtig gouden (kalf) blik. Het biertje was verkrijgbaar in vele Utrechtse cafés. In het gouden blik, of op de tap! Stay tuned voor het nieuwe festivalbier van NFF 2024!

Het blikje: een collectors item

Het ontwerp van het bierblik is gemaakt door Anna Reerds in opdracht van het Nederlands Film Festival en VandeStreek bier, en gecureerd door Kunsthal Kloof. Ontdek hier meer werk van Anna Reerds. Anna Reerds over het design: "Film is een wisselwerking tussen een geconstrueerde werkelijkheid en de echte wereld. Het laat de kijker echte emoties voelen in een fictief landschap, samengesteld door een groot team van diverse makers als decorbouwers, schrijvers en lichttechnici."

Het beeld voor Kalf is geïnspireerd op decorstukken en filmsets. Welke verhalen zich hierin af kunnen spelen, mag de kijker zelf invullen.”
--Anna Reerds
Plattegrond

Plattegrond

Ontdek alle NFF locaties in Utrecht op onze handige plattegrond. Te downloaden via de knop hieronder.