Ga naar inhoud

Filmhoofdstad Utrecht

NFFx030

Dit jaar pakken we uit met vele Utrechtse organisaties, podia en makers tijdens NFFx030! Vanaf 22 t/m 29 september kun je genieten van de veelzijdigheid van film met theatervoorstelling, live performances, exposities, filmdiners en debatavonden. Ervaar het filmfestival nu op nog meer plekken in 'ons stadsie'.

Bekijk hier alle programma's van de deelnemende organisaties!

Utrechtdag

Dinsdag 26 september richten we de schijnwerpers op Utrecht en Utrechtse makers – die in de stad wonen, werken of afgestudeerd zijn aan de HKU. Geniet van filmvertoningen, een inspirerende talk en proost op de Utrechtse beeldcultuur bij de afsluitende Beeldborrel, de maandelijkse netwerkborrel voor audiovisueel Utrecht.

Bekijk hier het volledige programma van de Utrechtdag!

2023 08 Kalf Productshots 3 van 4

Ons Festivalbier: Kalf

Met lokale bierbrouwer vandeStreek is voor het NFF speciaal het filmfestivalbiertje Kalf gebrouwen. Je kunt nu tijdens het festival genieten van een fris goudblond biertje van 4.0%, met goudsbloem in een prachtig gouden (kalf) blik. Het biertje is verkrijgbaar in vele Utrechtse cafés. In het gouden blik, of op de tap!

Het blikje: een collectors item

Het ontwerp van het bierblik is gemaakt door Anna Reerds in opdracht van het Nederlands Film Festival en VandeStreek bier, en gecureerd door Kunsthal Kloof. Ontdek hier meer werk van Anna Reerds. Anna Reerds over het design: "Film is een wisselwerking tussen een geconstrueerde werkelijkheid en de echte wereld. Het laat de kijker echte emoties voelen in een fictief landschap, samengesteld door een groot team van diverse makers als decorbouwers, schrijvers en lichttechnici."

Het beeld voor Kalf is geïnspireerd op decorstukken en filmsets. Welke verhalen zich hierin af kunnen spelen, mag de kijker zelf invullen.”
--Anna Reerds
Filmdiner gerecht Slachtstraat

Filmdiner in festivalhart Slachtstraat Filmtheater

Hapje eten voor of na de film? Dat kan in Slachtstraat Filmtheater! Voor alle vertoningen op die locatie kun je tijdens het afrekenen je ticket upgraden naar een Filmdiner-ticket. Wat staat er op het menu? Heerlijke krokante polenta met paddenstoelen en groene asperge. Geserveerd met een creme bleu dauvergne, stoofpeer en pecannoot.

Overnachten in Utrecht

Er zijn veel hotels in Utrecht waar je tijdens het festival kan logeren, bijvoorbeeld bij onze partnerhotels Eye Hotel, StayOkay en Hotel Mitland. Voor NFF bezoekers heeft EYE Hotel een speciale kortingscode. Voeg de code NFF 2023 toe bij het reserveren ontvang korting!

Bekijk alle hotelopties in Utrecht door hier te klikken.

Plattegrond

Plattegrond

Ontdek alle NFF locaties in Utrecht op onze handige plattegrond. Te downloaden via de knop hieronder.