Ga naar inhoud
Still

The Commissioner

Regie: George Sluizer
Politieke thriller waarin een dubieuze Engelse politicus met tegenzin wordt overgeplaatst naar Brussel. Als handelsafgevaardigde raakt hij verstrikt in corruptie en illegale wapenhandel.
Politieke thriller waarin de Engelse topambtenaar James Morton met tegenzin wordt overgeplaatst als handelsafgevaardigde naar Brussel. Als Britse en Duitse chemische bedrijven op het punt staan om te fuseren krijgt hij een tip over illegale handel in chemische wapens. Hierdoor loopt niet alleen zijn huwelijk en carrière, maar ook zijn leven ernstig gevaar. In een wereld vol van verborgen agenda’s en corruptie op hoog niveau probeert hij de zaak op te lossen met de hulp van een obscure wetenschapper. De waarheid blijkt verschillende gezichten te hebben.
Titel: The Commissioner
Jaar: 1998
Duur : 1 uur, 49 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2012
Focus: George Sluizer Blik naar buiten(land)Misdaad

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.