Zie mij doen

Klara Van Es Lange documentaire - 2018 - 85 min.
Alle leeftijden

Hoe kijken mensen met een beperking naar zichzelf, naar elkaar, naar ons? In een poëtisch zwart­-wit portret maken bewoners van een zorgcentrum ons deelgenoot van hun gedachten en emoties. Juryprijs op het Belgische Docville.

Mensen met een verstandelijke beperking worden ook vandaag de dag nog regelmatig meewarig aangekeken. Maar zij hebben net zoals iedereen gevoelens en humeuren die kunnen botsen. Ze hebben hun eigen gedachten, verlangens en meningen; een eigen leven. In een poëtisch zwart­wit portret maken Sofie, Mathias, Nadine, Sam, Quan en Jessica ons deelgenoot van hun gedachten en emoties. Terwijl ze hun gevoelens ontrafelen, leren ze ons over de wereld en vooral over onszelf. Kijken mag (maar staren liever niet)!

Ieder jaar stelt het NFF een aantal internationale coproducties centraal die tot stand kwamen met een grote bijdrage van Nederlandse professionals: van acteurs tot producenten en van sound designers tot componisten. Deze films toont het NFF in de meeste gevallen voor het eerst in Nederland nadat deze films op prestigieuze festivals als Locarno, Toronto en Sundance hun wereldpremière beleefden. In het nagesprek wordt met de Nederlandse professionals ingegaan op hun expertise. Tegnap, Zie mij doen, Holiday en Bloeistraat 11 beleven hun Nederlandse première op het NFF. Engel, Patser en Taxi Stories vormen de andere titels in deze reeks.


 

Credits

Regie Klara Van Es
Producent(en) Emmy Oost
Productiebedrijf Cassette for Timescapes
Coproducent(en)
Coproductiebedrijf
Camera
Montage
Sound Design
Set geluid
Muziek
Omroep
Productieland(en)
België, Nederland