Patser

Adil el Arbi, Bilall Fallah Speelfilm - 2018 - 125 min.
Drugs- en alcoholmisbruik
Geweld
Vanaf 16 jaar
Grof taalgebruik

Goodfellas en Tony Montana, maar dan in een Antwerpse achterstandswijk. Hogerop komen in de Mocro­-maffia blijkt niet zonder gevaar. Vette actie en grappen, met veel visuele flair en branie gebracht door het regieduo achter het Vlaamse urban drama Black.

Vier Belgisch­-Marokkaanse jeugdvrienden dromen van het leven dat ze kennen uit games, films en videoclips. Maar als ze de kans krijgen om een lading coke te stelen, raken ze verzeild in een bendeoorlog die wordt uitgevochten van Antwerpen en Amsterdam tot aan Marokko en Colombia toe. Kleurrijke, razendsnelle en harde misdaadkomedie die bijna alle kijkwijzer­-icoontjes die er te halen zijn scoort.

Ieder jaar stelt het NFF een aantal internationale coproducties centraal die tot stand kwamen met een grote bijdrage van Nederlandse professionals: van acteurs tot producenten en van sound designers tot componisten. Deze films toont het NFF in de meeste gevallen voor het eerst in Nederland nadat deze films op prestigieuze festivals als Locarno, Toronto en Sundance hun wereldpremière beleefden. In het nagesprek wordt met de Nederlandse professionals ingegaan op hun expertise. Tegnap, Zie mij doen, Holiday en Bloeistraat 11 beleven hun Nederlandse première op het NFF. Engel, Patser en Taxi Stories vormen de andere titels in deze reeks.


  

Ook interessant