Taxi Stories

Doris Yeung Speelfilm - 2017 - 101 min.

In deze mozaïekspeelfilm, gefilmd in drie Aziatische steden, worstelen een homoseksuele chauffeur, een zwangere trofeevrouw en een tiener uit een sloppenwijk met de beperkingen van hun sociale klasse.

De invloed van globalisering wordt op pijnlijke wijze invoelbaar gemaakt in deze mozaïekfilm, gesitueerd in drie Aziatische wereldsteden. Wederzijds onbegrip, miscommunicatie en exploitatie compliceren het leven van een homoseksuele taxichauffeur in Beijing, een welgestelde zwangere vrouw in Hongkong en een arme tiener uit de sloppenwijken van Jakarta. Een menselijke fabel over de keerzijde van globalisering en de 24­uurs economie van Azië, waarin oprechtheid de enige manier blijkt om sociale barrières te doorbreken.

Ieder jaar stelt het NFF een aantal internationale coproducties centraal die tot stand kwamen met een grote bijdrage van Nederlandse professionals: van acteurs tot producenten en van sound designers tot componisten. Deze films toont het NFF in de meeste gevallen voor het eerst in Nederland nadat deze films op prestigieuze festivals als Locarno, Toronto en Sundance hun wereldpremière beleefden. In het nagesprek wordt met de Nederlandse professionals ingegaan op hun expertise. Tegnap, Zie mij doen, Holiday en Bloeistraat 11 beleven hun Nederlandse première op het NFF. Engel, Patser en Taxi Stories vormen de andere titels in deze reeks.


 

Credits

Regie Doris Yeung
Scenario Doris Yeung
Producent(en) Doris Yeung
Joe Lau
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Muziek
Cast
Still fotografie
Productieland(en)
Nederland, China, Hongkong, Indonesiƫ