Stranger in Paradise

Guido Hendrikx Lange documentaire - 2016 - 72 min.
Vanaf 12 jaar
Angst
Geweld
Discriminatie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een leraar toont een klas met vluchtelingen de verschillende gezichten van Europa: beurtelings kil, meevoelend en zakelijk. Een confronterend filmessay over de complexiteit van het migrantenvraagstuk.

Een leraar toont vluchtelingen in een klaslokaal de vele gezichten van Europa. Hij benadert ze eerst kil en hardvochtig, dan sympathiek en bevoogdend, gevolgd door een zakelijke aanpak volgens de Nederlandse asielregels. De leraar wordt gespeeld door acteur Valentijn Dhaenens, de asielzoekers (en hun reacties) zijn echt. Op het snijvlak van documentaire en fictie onderzoekt dit confronterende filmessay zo de ambigue houding van Europa en de complexiteit van het migrantenvraagstuk. Hoe gaan wij om met het geluksverlangen van de ander?

Credits

Scenario Guido Hendrikx
Producent(en) Frank van den Engel
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Sound Design
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland

Ook interessant